Ook gemeente Rheden kiest overduidelijk voor RTV Rheden – Rozendaal

Foto:

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – In de gemeenteraadsvergadering van 22 september heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van burgemeester en wethouders te kiezen voor RTV Rheden – Rozendaal als nieuwe omroep voor de periode van 2015 tot 2020.

De gemeenteraad moest haar keuze maken uit de Micro Omroep Stichting en RTV Rheden – Rozendaal en kon dit alleen maar doen op basis van de samenstelling en representativiteit van het PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan). Het PBO van RTV Rheden – Rozendaal is groter van samenstelling en representeert beter de bevolking van de gemeente Rheden en Rozendaal.

De gemeenteraad was bijna unaniem in haar keuze, Groep Pieper Rook was de enige politieke partij die tegen stemde, dus 25 stemmen voor en één tegen. Het voorstel werd als bespreekstuk in de gemeenteraad behandeld, de gemeenteraadsleden kort en duidelijk in hun commentaar: “RTV Rheden Rozendaal voldoet beter aan de gestelde kaders, is representatiever en verdient daardoor onze voorkeur,” en “wij zullen instemmen met het door burgemeester en wethouders ingediende voorstel, te kiezen voor RTV Rheden – Rozendaal.”

Grote vraag is wel op welke termijn RTV Rheden – Rozendaal volledig operationeel kan zijn. De keuze is nu aan het Commissariaat van de Media, zij zal de uiteindelijke keuze maken en deze kan afwijken van de keuze die gemaakt is door de gemeenteraad. In 2010 hebben gemeente Rheden en Rozendaal dit eerder meegemaakt toen de keuze was gemaakt voor een andere partij en het Commissariaat toch de keuze maakte voor M-FM, ofwel de Micro Omroep Stichting.

Op 16 oktober 2015 loopt de huidige zendmachtiging af.

Lees ook deze eerdere publicaties:
http://rheden.nieuws.nl/nieuws/63758/gemeenteraad-rozendaal-geeft-voorkeur-aan-rtv-als-lokale-omroep/
http://rheden.nieuws.nl/nieuws/60361/einde-m-fm-start-rtv-rheden-rozendaal/
http://rheden.nieuws.nl/nieuws/60439/m-fm-en-rtv-rheden-rozendaal-blij-met-voorstel/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen