Werkzaamheden aan bomen Middachterallee Ellecom De Steeg

Foto: rheden.nieuws.nl Theo Jansen

De STEEG – In eerdere berichten heeft gemeente Rheden gemeld dat de Middachterallee tussen De Steeg en Ellecom als karakteristieke laan gelukkig behouden kan blijven. Wél blijkt uit de bomeninspectie van 2016 dat er maatregelen nodig zijn.

Eén daarvan is dat er in 29 beuken een kroonverankering aangebracht moet worden. Dit is voor de veiligheid. Kroonverankering moet voorkomen dat zware gesteltakken uitbreken. Dit zijn takken die om de harttak staan en de vorm van de boom bepalen.

Deze bomen zijn op dit moment te herkennen aan een roodwit lint.

Daarnaast moet er om de paar jaar gesnoeid worden, zo ook nu in 2017. Op maandag 30 januari start aannemersbedrijf Kinkels met het snoeien van alle bomen in de Middachterallee.

Hiervoor wordt aan één kant van de weg het fietspad afgesloten en worden de fietsers omgeleid naar het fietspad aan de andere kant van de weg. Verkeersregelaars begeleiden dit.

Het is bekend dat in een dergelijke laan individuele bomen soms gekapt moeten worden. Dat is ook nu het geval. Van de 1.200 Beuken blijken er 6 verspreid over de laan dusdanig slecht dat hiervoor binnenkort een omgevingsvergunning aangevraagd moet worden.

Deze beuken zijn te herkennen aan een roze stip.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen