Herauten te paard en dorpsomroeper kondigen Dorpsfeest Velp aan

VELP – Klokslag 12:00 uur werd op ludieke wijze de aftrap gegeven van het Dorpsfeest van Velp dat ter ere van het 450-jarige bestaan van gemeente Rheden op zondag 10 september om 11:00 uur begint.

Twee herauten te paard en een dorpsomroeper op het balkon van Slijterij & Wijnhandel Appeldoorn kondigden op verrassende wijze het feest aan door trompetgeschal en het voordragen van een tekst vanaf een perkamenten rol.

Vooraf werden de aanwezigen die zich verzameld hadden op het plein tegenover de slijterij, toegesproken door dorpswethouder Ronald ter Hoeven, die nogmaals de organisatie bedankte voor het “allermooiste feest dat we ooit in Velp gaan vieren”. De herauten van Stal Mansour, liepen samen met Porthos, één van de 3 Musketiers, nog door het centrum om op diverse plekken de aankondiging nogmaals voor te dragen en kinderen te enthousiasmeren, aan de fotospeurtocht mee te doen die bij verschillende winkeliers te volgen is. Klik HIER voor meer informatie.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Herauten te paard en dorpsomroeper kondigen Dorpsfeest Velp aan

Het dorpsfeest start om 11:00 uur bij de Oude Jan aan de Kerkstraat in Velp met een creatief programma, om zich vervolgens om 12:00 uur in een optocht te verplaatsen naar Biljoen, voorafgegaan door Pretorkest “Zo toeter als” en de Prinsenwagen van carnavalsvereniging De Narrenkap. Hier zal het feest met allerlei activiteiten verder gaan. Klik HIER voor meer informatie.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

De tekst die de dorpsomroeper/heraut uitsprak is de volgende:

Tekst dorpsomroeper aankondiging Dorpsfeest Velp

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen