Kleurplaat, Speurtocht, Dorpsomroeper, Porthos en Muziek op 9 september

Foto: Dorpsfeest Velp

VELP – Op zaterdag 9 september worden er diverse activiteiten georganiseerd door BIZ Centrum Velp voorafgaand aan het Dorpsfeest van Velp dat ter ere van het 450-jarig bestaan van gemeente Rheden gevierd wordt op zondag 10 september van 11:00 tot 18:00 uur.

Dorpsfest VelpKleurplaat

Afgelopen dagen zijn 2400 kleurplaten verspreid bij Velpse en Rozendaalse basisscholen, het AZC aan de Arnhemsestraatweg, de opgevangen Oekraïners in Velp inclusief die in De Roskam zitten. Zo kan je een kleurplaat HIER downloaden en inkleuren, als je hem inlevert tijdens het Dorpsfeest krijg je een gratis ijsje en je doet mee aan de wedstrijd waarmee je ook nog kans maakt op leuke prijzen in diverse categorieën.

Kinderen kunnen op het dorpsfeest bij de Prinsenwagen van de Narrenkap ter plaatse ook een kleurplaat inkleuren en dus ook dan een gratis ijsje krijgen en meedoen aan de wedstrijd.

Speurtocht 4 t/m 16 september 2023

De speurtocht is voor jong & oud en loopt door Centrum Velp aan de hand van historische foto’s uit het digitale archief van Marc Pluim Fotografie. Hij is de wandelende Wikipedia over Velp, heel interessant wat hij allemaal weet en kan vertellen! De route & vragenlijst kunnen worden opgehaald en ingeleverd bij Fotohuis Velp, tegenover de Overtuin.

Muziek

Op zaterdag 9 september speelt de band Liliane & Friends, op de Overtuin van 11:00-16:00 uur.

Dorpsomroeper en twee Herauten te paard

12:00 – 12:15 uur Een dorpsomroeper en twee herauten te paard doen vanaf een perkamenten rol, een feestelijke aankondiging van het Dorpsfeest van het balkon bij Slijterij & Wijnhandel Appeldoorn aan de Emmastraat. Komt dat zien! Van 12:15 – 15:00 uur vervolgen de dorpsomroeper en twee herauten te paard hun weg door het centrum van Velp en zullen zij op meerdere plekken nogmaals dezelfde aankondiging voor het dorpsfeest voordragen.

Route: Appeldoorn, Overtuin, Hoek Parkstraat/Hoofdstraat, Hoek Rozendaalselaary/Hoofdstraat, Rozendaalse laan/Wilhelminastraat, Hoek Oranjestraat/Hoofdstraat. Cafe de Oranjeboom. Hoek Hoofdstraat bloemist Reesink.

Porthos

Porthos, één van de 3 Musketiers is in het dorp aanwezig om kinderen te enthousiasmeren mee te doen aan de speurtocht.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen