Velp trapt af met eerste van 7 dorpsfeesten op zondag 10 september 2023

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op zondag 10 september trapt Velp, als het grootste dorp van de gemeente Rheden, de serie van 7 dorpsfeesten af die dit najaar gehouden worden ter gelegenheid van de festiviteiten rond 450 jaar Rheden.

Het belooft een prachtige dag te worden, die zoals het er nu naar uitziet, begint om 11:00 uur bij de Oude Jan aan de Kerkstraat in Velp. In en rondom de kerk wordt op verschillende manieren de geschiedenis van Velp weergegeven.

Om 12:00 uur gaat men gezamenlijk in een optocht naar het festivalterrein aan de Van Spaenallee, waar het feest verdergaat. Op het terrein is er van alles te doen: vogelschieten, optredens van de Jachthoornblazers, pijl & boog schieten, ponyrijden, diverse boerderijdieren bekijken en een Geërfdenconcert bijwonen. Ook staan er kramen waar men informatie kan vinden over de energietransitie die gemeente Rheden door gaat maken omdat het in 2040 CO2-neutraal wil zijn.

Op het terrein aan de Van Spaenallee zijn ook twee zweefmolens te vinden, evenals een poffertjeskraam, een suikerspin-/snoepkraam en een ijscokar. Als hoogtepunt wordt er ringsteken met paarden en antieke rijtuigen georganiseerd, waar niet alleen een aantal professionele ringstekers aan meedoen, maar ook alle dorpsschouten van de 7 dorpen van de gemeente Rheden zijn uitgenodigd. Mogelijk nemen ook verenigingen deel. Er staan kramen met het thema ‘Natuurlijk Velp’, met onder andere de Zuivelhoeve, De Snor, imkers, enzovoort. Verder zijn er antieke auto’s en motoren te bewonderen en is er in het Koetshuis een tentoonstelling van (oude) Velpse verenigingen en een tentoonstelling van antieke rijtuigen. Ook zijn er diverse muziekoptredens, waaronder van Harmonie Unisono en Het Pretorkest.

Houd deze website in de gaten.., er komt nog veel meer informatie!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen