Expositie: ‘Bij de dokter’ met Hanneke Vermeulen.

Foto:

DIEREN/VELP – Tot half januari 2022 exposeert beeldend kunstenaar Hanneke Vermeulen tekeningen en schilderijen in de Dierense huisartsenpraktijk Hagenau en gezondheidscentrum Een Plus in Velp.

Het werk van Vermeulen bevindt zich op het raakvlak van verschillende disciplines. Begonnen in de fotografie is zij  de afgelopen 10 jaar steeds meer gaan tekenen en schilderen. Die disciplines lopen vaak door elkaar heen. Zo zet zij een foto door imagetranfer op hout of doek en beschildert die soms weer; technieken door en naast elkaar.

In het werk spelen veranderingen een grote rol. De foto’s worden vaak gemaakt in de schemering of het donker als er een vreemde melancholieke sfeer heerst. Een foto staat of valt met het licht. Zij gaat heel vaak terug naar bepaalde plekken om precies het goede licht of sfeer te pakken. Het voorjaar en de herfst zijn favoriete seizoenen: helder licht, lange schaduwen.

Hanneke Vermeulen studeerde in 1995 af aan de AKI te Enschede en in 2007 aan de fotovakschool te Apeldoorn.

Bij de Dokter is een samenwerking tussen Huisartsenpraktijk Hagenau, Een Plus, Stichting Nieuwe Ruimte en Cultuurbedrijf RIQQ.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen