Elsebeth Hoeven de ‘kunstenaar van de maand’ Nieuwe Ruimte Velp

Foto: Connecting the dots - Elsebeth Hoeven

VELP – Met als titel ‘Routes’ presenteert Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, van 4 september t/m. 25 september een expositie met werk van vier beeldend kunstenaars in haar expositielocatie aan de Oranjestraat 36a in Velp. Deze maand is Elsebeth Hoeven de ‘kunstenaar van de maand’. Zij nodigde drie collega’s uit om mee te exposeren: Ineke van Dongen, Mirjam Pet-Jacobs en Teun de Weger.

In haar beeldend werk verkent Elsebeth Hoeven een onderwerp, zonder per se een antwoord te willen vinden. Deze tentoonstelling toont ze beelden uit de serie Netwerk. Hierin onderzoekt ze hoe alles met elkaar verbonden is en elementen op elkaar inspelen. Hoe je van hier naar daar gaat en welke routes je daarvoor neemt. Ze werkt met klei, die ze kleurt met gepigmenteerd kleislib. Na het vormen en schilderen van de klei, begint het proces van stoken en glazuren. In de hitte van de oven reageren de componenten op elkaar, wat altijd zorgt voor een onvoorzien extra.

Ineke van Dongen werkt voornamelijk op en met papier. Zij gebruikt inkt en combineert dat met gescheurd papier. Haar monotypes en collages zijn monumentaal en poëtisch, haar stijl is minimalistisch en abstract. In deze expositie toont ze collages van Japans papier en met rollers aangebrachte inkt en van monotypes in combinatie met gescheurd papier. Deze werken gaan over de essentie van een landschap. Ze zijn zodanig geabstraheerd dat niet meer zichtbaar is waar ze precies vandaan komen, maar er alleen naar verwijzen.

De zwart-witte mixed-media wandkleden en werken op papier van Mirjam Pet-Jacobs gaan over overgangssituaties. Veranderingen, het verstrijken van de tijd: Hoe neem je dit allemaal waar en hoe ga je om met verandering. Haar ‘Edgelands-serie’ toont werken die gaan over de zones waar stad en platteland elkaar overlappen, als metaforen voor de plekken die bestaan aan de rand van ons collectieve bewustzijn.

De beelden van Teun de Weger zijn een spel tussen licht en donker. Hij maakt gebruik van lei en glas, soms hout of tin. De Weger benadrukt het intrigerende spel van licht en donker. Inspiratie voor zijn kunst deed hij op in Latijns-Amerika. Vooral de Maya’s en hun piramides en tempels in de plaats Tikal in Guatemala maakten diepe indruk op hem.

De expositie wordt op zondag 4 september geopend om 15 uur in het kerkje aan de Dr. Fabiusstraat 12 in Velp met tussen 14 en 16.30 uur ‘De Band’ met lichte muziek uit de jaren ‘30 tot ‘60 van de vorige eeuw. Bezetting: Els de Jong op piano, Joke Zephat op saxofoon en Vera Spronk op klarinet. De expositie is elke zondag te bezoeken van 12 tot 17 uur. Gratis entree.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen