Expositie in de Oranjerie Dieren van Annemarie van Ulden

Foto:

DIEREN – Beeldend kunstenaar Annemarie van Ulden exposeert haar werk in de Oranjerie in het Carolinapark in Dieren. Vanaf 16 juli is haar werk 3 maanden lang te zien tijdens de openingstijden: woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00.

Annemarie van Ulden is naast beeldend kunstenaar ook illustrator en is 5 maanden geleden van Schiedam naar Dieren verhuisd. Ze heeft de  kunstacademie voltooid en gaf tot voor kort ook zelf les. Haar atelier heeft ze nu aan huis aan de Prinses Irenelaan. Annemarie werkt regelmatig in opdracht, zowel als portrettekenaar als illustrator voor bijvoorbeeld de Raad van Kerken NL, maar ook voor particulieren en uitgeverijen. Zij heeft onder meer het tapijt in de Grote of Sint Janskerk in Schiedam ontworpen.

Haar kinderen zijn vaak een inspiratiebron, zo maakte ze een olieverf portret van haar zoon in de prachtige emotionele rol van Romeo die hij danste in het ballet Romeo en Julia.. Ze heeft zich door Carel Fabritius laten inspireren wat betreft de schildertechniek (is ongeveer tijdgenoot van Shakespeare). 3 jaar geleden is haar getekende portret Mevrouw van Os genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs en tentoongesteld met de andere genomineerde kunstwerken in Slot Zeist.

Haar illustraties zijn meestal poëtische inktschilderijtjes en de portretten persoonlijke ontmoetingen. Ook droomwerelden en wezens in inkt en gouache, die intuïtief ontstaan, al dan niet voortkomend uit een verhaal, komen tot leven in haar atelier. “Mijn vrije werk is vooral gebaseerd op mijn verwondering over de schoonheid van het kleine: een ui bijvoorbeeld. Ook werk ik droedels uit, daarmee laat ik mijn fantasie de vrije loop”. Annemarie houdt van werken met heel natuurlijke materialen. Zo heeft ze geschilderd met rivierklei en inkt van de inktzwammen die ze vond. Met amberbladeren vormde ze “Leafjes”; een soort natuurwezens.

In de Oranjerie is een selectie van schilderijen en portretten te zien, waaronder ook haar nieuwste werken “Forest” die geïnspireerd zijn op de natuur in haar nieuwe omgeving.

Kijk voor meer informatie op: http://www.annemarie-van-ulden.nl, of neem contact op via: [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen