Romantisch wandelen in Openluchttheater De Pinkenberg

Foto: Ale Hartgers

VELP/ROZENDAAL – Op alle zondagen in deze zomer kun je een heel bijzondere wandelervaring opdoen door het openluchttheater De Pinkenberg in Rozendaal te bezoeken. Daar is een wandelpad aangelegd waarbij men de wonderlijke geschiedenis van deze omgeving op een speelse manier kan ervaren.

Diverse beeldende kunstenaars, dichters en historici hebben een bijdrage geleverd. Te zien en te bezoeken zijn o.a. een kluizenaarshut, twee uitzichtkoepels waar je kunt mijmeren en drie expositieprieeltjes met de geschiedenis van de omgeving in teksten en beelden. Verder is er een twintig meter lange Steile Klim en zijn er bordjes langs het wandelpad geplaatst met natuurgedichten uit het verleden en poëzie die speciaal is gemaakt door hedendaagse dichters. Voor de opmerkzame wandelaars zijn daarnaast nog een aantal levensgrote beelden van bos- en heidebeesten te ontdekken.

De toegang aan de Kluizenaarsweg is te bereiken via de artiesteningang van het openluchttheater. Daar kan, voor deze gelegenheid, ook worden geparkeerd.

Open op alle zondagen in juli en augustus tussen 13 en 17 uur. Entree 5 euro. Openluchttheater De Pinkenberg, Kluizenaarsweg 4, Rozendaal.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen