Akkerranden in gemeente Rheden kruidenrijk ingezaaid

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Over een paar maanden zijn langs tal van Rhedense akkers kleurrijke bloemen en planten te zien. Door een nieuwe inzaaironde met verschillende kruiden, mogelijk gemaakt door de gemeente Rheden, bloeien er straks mooie, bijzondere en inheemse plantensoorten.

Insecten zoals bijen, en andere soorten zijn er dol op.

Kruidenrijke akkerranden dragen bij aan de biodiversiteit, dat is een belangrijke doelstelling van de gemeente Rheden. Want hoe meer soorten planten en dieren, hoe beter dat is voor mens en dier. Daarom hielp wethouder Marc een handje mee met inzaaien langs de akkers van een van de deelnemende boeren, Wilco Nieuwenhuis uit Velp.

De financiële ondersteuning voor de kruidenrijke akkerranden door de gemeente Rheden is één van de vervolgstappen uit de duurzaamheidsverkenning onder Rhedense boeren. Uit die verkenning, uit 2020, kwam naar voren dat de meeste boeren al op tal van fronten duurzaam bezig zijn. Zo hebben velen al energiezuinige apparatuur, boert een gedeelte biologisch en wordt deelgenomen aan biodiversiteitsprojecten. Een enkeling heeft al zonnepanelen op de stallen liggen.

Het zaaigoed trekt veel verschillende soorten insecten aan, blijft een heel seizoen lang in bloei en zorgt voor een kleurrijk schouwspel. Bovendien kunnen de meeste planten tegen langere periodes van droogte. En dat is, met de ervaring van afgelopen droge zomers, ook geen overbodige luxe.

(Foto: op de foto staan akkerbouwer Wilco Nieuwenhuis, wethouder Marc Budel en stagiair Felix)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden