Eerste buurtmoestuin toch gerealiseerd!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Zaterdag 10 juni om 14.00 uur opent wethouder Constans Pos de eerste buurtmoestuin in Velp, deze buurtmoestuin ligt tussen het Kemphaanplein en de Rietgangssingel.

De tuin en aanleg ervan hebben gezorgd voor meer onderlinge contacten en hulp onder elkaar en dit in een buurt waar de bewonersparticipatie laag is.

Meer dan 2,5 jaar geleden had een groep studenten die daar ook woont het idee om een buurtmoestuin op te zetten. In eerste instantie kwam er veel tegenstand van omwonenden er werd zelfs een stemming georganiseerd en omwonenden konden mee bepalen hoe de moestuin eruit moest komen te zien. Door het doorzettingsvermogen van de moestuingroep is het toch gelukt.

De groep heeft een naam: ’Moestuingroep de Groene Hand’ en op FB kunt u meer over hun werk lezen.

Deze tuin heeft opgeleverd dat omwonenden en leden van de moestuingroep elkaar beter zijn gaan leren kennen. Omwonenden kunnen nu een beroep op elkaar doen om bijvoorbeeld de tuin te onderhouden als een bewoner dat zelf niet meer kan.

BBQ

Daarnaast komt er ook BBQ-plaats, en bewoners hebben al het plan om twee keer per jaar te gaan BBQ-en.

Bank

Nieuw initiatief in Velp ‘de Kunstloods’ heeft in samenwerking met de Gemeente (zij leveren gerooide bomen) en de betrokken bewoners een bank met stoelen gemaakt, speciaal voor deze BBQ-plek.

Radar Uitvoering heeft de komst van de buurtmoestuin ondersteund en gezamenlijk met initiatiefnemers en omwonenden mogelijk gemaakt in nauwe samenwerking met de Gemeente Rheden en Vivare.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen