Sarah (10) en Merle (12) uit De Steeg soleren bij het Symfonieorkest Nijmegen

Foto:

DE STEEG/NIJMEGEN – Op 15 juli gaan de zusjes Sarah (dwarsfluit, 10 jaar) en Merle van der Lijke (harp, 12 jaar) soleren bij het Symfonieorkest Nijmegen.

Zee in de lente

Ze spelen ‘Haru No Umi’ (zee in de lente) gecomponeerd door Michio Miyagi. Josef Molnar heeft de compositie bewerkt voor fluit en harp en worden daarbij begeleid door een speciaal voor de strijkers geschreven arrangement.

Sarah en Merle begonnen beiden op vijfjarige leeftijd met blokfluitles in combinatie met Algemene Muzikale Vorming. Sarah koos aansluitend voor de dwarsfluit, Merle had haar hart verloren aan de harp.

Sarah

In 2015 behaalde Sarah op 8-jarige leeftijd als enige Nederlandse deelneemster een prijs op een internationaal fluitconcours voor 8-16 jarigen.

Sarah van der Lijke

Merle

Voor Merle was 2016 een bijzonder jaar. Dat begon met het winnen van de junior editie van het Prinses Christina Concours. Daarna trad zij onder andere samen met O’G3NE op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert van AVROTROS. Ook was zij live bij Edwin Rutten in de Muziekwijzer op Radio 4 en als slagroom op de taart mocht ze samen met Lavinia Meijer optreden.

Merle van der Lijke

Kaartverkoop & Informatie

Meer informatie over de kaartverkoop het optreden van 15 juli van 20:00 tot 21:30 in de Kelfkensbosgarage is te vinden op: https://www.vierdaagsefeesten.nl/programma/klassiek-goes-underground-het-symfonieorkest-nijmegen/. Deuren open: 19.15 uur, Kelfkensbosgarage, Voerweg 2, Nijmegen.

Symfonieorkest Nijmegen

Het Symfonieorkest Nijmegen bestaat al bijna 67 jaar en speelt de grote symfonieën van componisten als Beethoven, Brahms en Sjostakowitsj. Het orkest bestaat uit meer dan zestig muzikanten. Het zijn stuk voor stuk goeie amateurs – aangevuld met een aantal professionals – uit alle leeftijdscategorieën.

Klassiek goes Underground

Tijdens Klassiek goes Underground staat het orkest onder leiding van gastdirigent Sander Teepen. Na zijn studie hobo en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg heeft hij in de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen bij internationale dirigentenwedstrijden. In 2017 maakte hij als dirigent zijn succesvolle debuut bij Het Residentie Orkest, het Metropole Orkest en Het Gelders Orkest.

Opening door de jonge en zeer talentvolle zusjes, Sarah en Merle van der Lijke

Speciaal voor dit concert is een bijzonder Amerikaans programma  samengesteld met onder andere delen uit de West Side Story van Bernstein en de orkestversie van Gershwins opera Porgy and Bess. Daarnaast wordt het concert geopend door twee jonge en zeer talentvolle zusjes, Sarah en Merle van der Lijke (10 en 12 jaar), respectievelijk op fluit en harp. Zij zullen soleren in een gevarieerd programma vol lichte klassieke muziek.

Gratis, maar reserveren wordt aangeraden!

Klassiek goes Underground is vrij toegankelijk maar omdat het aantal plaatsen beperkt is, heeft u wel een – weliswaar gratis – ticket nodig! De organisatie verstrekt maximaal 2 tickets per persoon.

Wilt u het meemaken?

Er geldt een maximaal aantal bezoekers, dus wees er snel bij, want op = op. Reserveren kan op: op: https://www.vierdaagsefeesten.nl/programma/klassiek-goes-underground-het-symfonieorkest-nijmegen/.

(Foto’s in de tekst: Fotobureau De kracht van beeld – Jeroen Gosse)

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen