Veel hondenpoepoverlast in gemeente Rheden

Foto: Dennis Kossink

VELP – Bewoners op en rond het Van Kolplein in Velp vragen aandacht voor het hondenpoepprobleem in de wijk. Er zijn bordjes geplaatst om hondenbezitters bewust te maken dat hondenpoep niet in en rond een speeltuin thuis hoort.

Hondenpoep is landelijk al jaren een grote ergernis. In gemeente Rheden zijn er enkele hondenuitlaatveldjes, meerdere losloopgebieden en kunnen inwoners een vuilnisbak met poepzakdispenders adopteren.

De gemeente voorziet de adoptant van zakjes. Gevulde zakjes mogen ook in ‘gewone’ afvalbakken gegooid worden. De afvalbakken worden deels door de gemeente en deels door de afvalbakadoptant geleegd.

Inwoners die een bak willen adopteren kunnen zich melden op www.rheden.nl/inwoners/afval/afvalbak_adopteren.

Gemeente Rheden geeft aan dat Handhaving regelmatig controles uitvoert op hondenpoep en loslopende honden. Handhaving zegt veel meldingen binnen te krijgen van overlast op diverse locaties binnen de gemeente.

Boetes

Voor het negeren van het aanlijngebod is dit €90,00. Voor het negeren van het opruimgebod of de aanwezigheid op kinderspeelplaatsen zelfs €140,00.

Ook in Dieren was in 2017 de overlast groot en hebben inwoners een zeer succesvolle opruimactie georganiseerd. https://rheden.nieuws.nl/nieuws/104521/dieren-noordoost-schoonste-wijk-nederland/ Deze actie heeft de wijk beduidend schoner gemaakt.

In Velp-zuid zijn bewoners met het plaatsen van borden begonnen. Er wordt een WhatsAppgroep opgericht voor wijkbewoners en mogelijk worden er camera’s geplaatst in de toekomst.

Bewustwording

De bewoners hopen dat camera’s niet nodig zijn maar dat deze actie voldoende is om de hondenbezitters bewust te maken dat opruimen echt noodzakelijk is.

“Het Van Kolplein heeft in de volksmond al de naam van Drolplein gekregen, dit kan zo niet langer”, aldus de Velpenaren.

Losloopgebieden in gemeenten Rheden en Rozendaal
Binnen en buiten de bebouwde kom moeten honden aan de lijn. Maar er zijn ook speciale plekken waar honden lekker los kunnen lopen en rennen.

hondenlosloopgebieden

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen