Ga jij ook mee terug in de tijd op het Dickens Festival in Velp?

Foto: Studio Eigenzin

VELP – Op 9 december 2018 verandert het centrum van Velp in een authentieke en nostalgische dorpsmarkt, vol lekkernijen en bijzondere producten. Ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens nemen u mee terug in de tijd.

Dit festival is een geweldige belevenis voor jong en oud! Als je héél goed luistert, hoor je Ebenezer Scrooge nu al mopperen op de achtergrond:

Die ouwe brombeer weet niet waar hij het over heeft, de kersttijd is toch juist geweldig! Gezellig verlichte straten, de geur van dennennaalden en een warme sfeer. Laat dat nou precies zijn wat u tijdens het vierde Dickens Festival in Velp aantreft!

Vrijdag 7 december: The Christmas Singalong

Lekker meezingen op bekende kerstnummers samen met een professionele band en twee koren. Dat is dé manier om het Dickens Festival Velp af te trappen en een mooie kersttijd in te luiden!

Nummers als ‘Last Christmas’ van George Michael, ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey en veel meer van dit soort klassiekers staan op de rol in dit concert van ongeveer een uur. Met de gluhwein of de warme chocolademelk in de hand wordt dit concert er eentje die je niet wilt missen!

 • Entree: gratis
 • Locatie: OLV Visitatiekerk, Emmastraat Velp
 • Aanvang: 18.00 uur tot 20.30 uur
 • Band: Florian Hoefnagels, Hans Grotenbreg, Andrej Bragin, Christan Grotenbreg en Luuk Stap
 • Zangers: Evi Bosman, Jet Mineur en Mirjam van Wijk
 • Koren: Music 4 All, Lied en Leed Ellecom

Dickens Festival Velp 2018

Zaterdag 8 decemeber: A Christmas Carol 2.5

Het verhaal over Scrooge is in een geheel nieuw jasje gestoken! Met nieuwe muziek (van Marije Heemskerk) en een nieuwe tekst (van Jowin Heemskerk). Broer en zus geven ‘A Christmas Carol’ een eigentijdse, spectaculaire invulling!

Het verhaal is bekend. Scrooge wordt in de dagen voor kerst achterna gezeten door de geesten van verleden, heden en toekomst. Een duizelingwekkende transformatie van de chagrijnige, gierige Scrooge tot gevolg. In deze versie komen de geesten weer tot leven en wordt kerst 2018 ook bij Rhedelijk Cultureel weer een bijzondere belevenis. En uiteraard is Michael Addink (de Scrooge van het Dickens Festival 2017) er ook bij! Een voorstelling voor het hele gezin van ongeveer 40 minuten.

 • Entree: gratis
 • Locatie: OLV Visitatiekerk, Emmastraat Velp
 • Aanvang: zaterdag 8 december vanaf 17.00 uur
 • De voorstelling begint om 19:00 uur
 • Voorprogramma: Katikoor en Vrouwen Ensemble (begeleid door harp en piano)
 • Spel: Michael Addink en 15 jongeren en volwassenen van Rhedelijk Cultureel

Dickens Festival Velp: Zondag 9 december

In voorgaande jaren vonden duizenden bezoekers de weg naar de Emmastraat en de Hoofdstraat in Velp, ondanks de sneeuw en het slechtere weer gaf het Dickens Festival een prachtige entourage en werd goed bezocht. De organisatie weet zeker dat deze vierde editie ook weer een daverend succes wordt.

Dickens Festival Velp 2018

Winkelen in stijl

Op de dorpsmarkt kunt u terecht voor producten in de sfeer van Dickens. Geef uw ogen de kost en scoor een mooi cadeau voor de kerstdagen. U gaat ongetwijfeld watertanden van al het oud-Hollands lekkers dat staat uitgestald in de mooi aangeklede kramen.

Sfeervolle Muziek

Geniet samen met vrienden en familie van prachtige kerstliedjes die worden vertolkt door verschillende zangkoren en muzikanten, zoals een bijzonder strijkkwartet. Dit jaar is er een doorlopend programma op verschillende binnen- en buitenlocaties in de Emmastraat en de Hoofdstraat. Ga mee terug in de tijd en laat u verrassen!

Dickens Festival Velp 2018

Levensecht straattheater

In de Emmastraat komt de 19e eeuw weer tot leven! Een vuurspuwer, kolensjouwers en de dorpsomroeper brengen een bezoekje aan de Emmastraat. Onder leiding van Rhedelijk Cultureel maken professionele acteurs en amateurtoneelspelers er een waar spektakel van. (optioneel)Bent u zelf een enthousiaste toneelspeler en heeft u zin om een dag te leven in de tijd van Dickens? Kijk dan zeker even op de www.dickensfestivalvelp.nl

Schrik niet als Scrooge zélf ineens tegen u begint te mopperen. Hij heeft beloofd dat hij op bezoek komt, het is alleen nog maar de vraag of hij een beetje gezellig zal doen. Gelukkig mag het gemopper van Scrooge de pret niet drukken, met alle vrolijke mensen die in de Emmastraat rondlopen!

Eten en drinken

Van al dat winkelen en rondkijken krijgt u natuurlijk trek! Er is tijdens het Dickens Festival volop keuze aan eten en drinken voor iedereen. Warm uzelf met een glas heerlijk geurende glühwein. Of smul van verse patat of lekkere poffertjes.

Dickens Festival Velp 2018

Muzikaal genieten in de kerk

In de Onze Lieve Vrouwe Visitatiekerk kunt u een kaarsje opsteken en genieten van verschillende optredens met dans, zang en muziek. Fijn even opwarmen en ontspannen, terwijl u met nostalgische muziek teruggaat in de tijd.

Over het Dickens Festival

Het Dickens Festival Velp is een initiatief van verschillende ondernemers uit de Emmastraat en de Hoofdstraat. Wij verheugen ons ieder jaar weer op de gezellige kerstperiode en dan vooral op het Dickens Festival. Samen met onze enthousiaste vrijwilligers maken we er ook dit jaar weer een groot feest van. Ons doel is om het Dickens Festival op de kaart te zetten als een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in de decembermaand, dat bekend is tot ver buiten Velp. Zien we u ook op 9 december?

Kijk voor meer informatie ook op: http://dickensfestivalvelp.nl/ en houdt de Facebookpagina van het festival in de gaten: https://www.facebook.com/dickensfestivalvelp/

Lees ook:

Dickens Festival Velp 2018

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden