Betaald parkeren in Velp afschaffen of niet?

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP –  Gemeente Rheden wil onder ondernemers, omwonenden en winkelend publiek gaan peilen of het betaald parkeren op de parkeerplaats bij de AH nog wenselijk/nodig is.

Zij willen middels een onderzoek inzicht krijgen in het draagvlak voor het alsnog afschaffen van betaald parkeren aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp. Daarom houdt de gemeente een draagvlakpeiling in centrum Velp.

Onderzoekers van het bedrijf Opiniepijlers uit Wehl voeren het onderzoek namens de gemeente uit. Zij staan met een bus tussen vrijdag 15 en vrijdag 21 februari op het parkeerterrein bij de Vlashofstraat.

De bus is aanwezig op vrijdag 16 februari tot en met donderdag 21 februari, van 10.00 tot 16.00 uur. Met uitzondering van zondag. Ondernemers en direct aanwonenden hebben een enquete in de bus gekregen.

In 2015 besloot de gemeenteraad om betaald parkeren in Velp voor een groot deel af te schaffen en te vervangen voor een blauwe zone. Uitzondering hierop was de locatie aan de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat, omdat afschaffen van betaald parkeren destijds jaarlijks maximaal € 100.000,- mocht kosten.

In het huidige coalitieakkoord staat dat het college opnieuw kijkt of de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in plaats van betaald parkeren een blauwe zone kan worden.

Het college neemt de uitkomsten van het onderzoek mee in zijn besluit dat naar verwachting omstreeks april genomen wordt.

Lees ook:

'
article
134639
Draagvlakpeiling afschaffen betaald parkeren Vlashofstraat/Wilhelminastraat te Velp
VELP –  Gemeente Rheden wil onder ondernemers, omwonenden en winkelend publiek gaan peilen of het betaald
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/134639/betaald-parkeren-in-velp-afschaffen-of-niet/
2019-02-11T14:38:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/02/11143004/parkeren.jpg
afschaffen, AH, betaald parkeren, Blauwe zone, College van B&W, gemeente Rheden, Opiniepijlers, Velp, Vlashofstraat, Wilhelminastraat
Nieuws