Rachel Rosier heeft het 1e lammetje van de Rhedense Schaapskudde geadopteerd

RHEDEN – “En we noemen haar Jacoba…., Sneeuwklokje”, en daarmee was de adoptie van het eerstgeboren lammetje van de Rhedense Schaapskudde, op woensdagmiddag 27 februari, door Rachel Rosier een feit.

Rachel kwam als BN’er afgelopen woensdagmiddag, net als afgelopen jaren andere BN’ers naar de Rhedense Schaapskudde om het eerstgeboren lammetje te adopteren. Afgelopen jaar adopteerde Jill Schirnhofer de eerstgeboren twee lammetjes, een tweeling! https://rheden.nieuws.nl/nieuws/115829/jill-schirnhofer-adopteerde-2-lammeren-van-de-rhedense-schaapskudde/

Rachel kwam om 14:00 aan bij de Rhedense schaapskudde waar zich al zeer veel kinderen met hun ouders hadden verzameld om erbij te zijn, een selfie te maken met Rachel of haar om een handtekening te vragen.

Rachel, vooral bekend bij kinderen als presentatrice van het welbekende EO-programma Checkpoint nam ruim de tijd voor alle kinderen die aanwezig waren. Er was zelfs een klas van de Mauritiusschool uit Rheden aanwezig die natuurlijk ook allemaal met haar op de foto wilden.

Er zijn inmiddels 133 lammeren geboren en nog maar een klein aantal ooien drachtig, dus het eindcijfer zal dicht in de buurt liggen van afgelopen jaar toen er in totaal 141 lammeren werden geboren.

(Tekst gaat verder onder de foto)

50ste Lammetjesdag

Bezoekers kunnen nu ook al een lammetje (financieel) adopteren en een naam geven. Maar op de 50ste Lammetjesdag op 31 maart 2019 is er speciaal aandacht voor het adopteren van lammetjes. Dan kan men ook komen kijken hoe de schapen en hun lammetjes worden verzorgd en hoe zij de natuur beschermen.

Herderin Cynthia Berendsen:

“De eerste geboorte én de eerste adoptie, dat zijn ieder jaar weer bijzondere momenten. De lammertijd is voor onze kudde de drukste, maar ook de mooiste tijd van het jaar. Samen met onze vrijwilligers zijn we dan dag en nacht in de kooi om de schapen die bevallen bij te staan. Gelukkig gaan de bevallingen bijna altijd goed, maar als het nodig is, zijn wij erbij om te helpen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Belang Rhedense schaapskudde

Natuurmonumenten vindt schaapskuddes met een herder belangrijk, voor het natuurbeheer en de bijzondere waarde van dit eeuwenoude ambacht; dankzij de Rhedense schaapskudde blijft het open heidelandschap van de Veluwe behouden. De schapen grazen per dag zo’n 7 à 8 uur op de hei; alleen in de lammerperiode zijn ze ook overdag bij de kooi. De Rhedense Schaapskudde bestaat al sinds 1963.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s en vergeet ook vooral niet het onderstaande filmpje te bekijken!

Kijk voor meer informatie ook op:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen