VVD Rheden adopteert weer twee lammeren Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Net als afgelopen jaar heeft de VVD-fractie van gemeente Rheden lammeren geadopteerd van de Rhedense Schaapskudde. Deze keer zijn het er twee geworden. De lammeren hebben de namen Peter en Jaap gekregen.

Bijna de voltallige VVD-fractie was zaterdagmiddag 9 maart naar de Schaapskooi aan de Heuvenseweg in Rheden gekomen en werd enthousiast ontvangen door herderin Cynthia Berendsen.

Ook VVD Rheden vindt het, net als vele anderen belangrijk dat de schaapskudde op deze manier steun ontvangt en daarmee weer verder kan blijven bestaan. De lammeren zijn vernoemd naar de twee leden van de VVD-fractie, Jaap Uithof en Peter Hendriks die beiden meedoen met de Provinciale Statenverkiezingen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lammetjesdag 2019

Lammetjesdag 31 maart 2019

Doel van Lammetjesdag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van de schaapskudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur en de toegang is gratis.

Voor kinderen is er van alles te doen

Schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, schminken, spelen met wol en veel meer. En natuurlijk het belangrijkste: het aaien van een lammetje. Om de lammetjes niet te overbelasten, kan dat alleen op vertoning van het op lammetjesdag verkregen geboortekaartje van een geadopteerd lammetje.

Feestelijke Dag

Gedurende de dag zijn er een aantal demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘Rondje Posbank’ maken. Ook zijn de kramen met allerlei schapenspullen een must om even langs te lopen en te kijken of er nog iets van uw gading bij is en te kopen voor een zacht prijsje. En vergeet ook vooral de inwendige mens niet op het culinaire pleintje. Aan alles is gedacht om er een feestelijke dag van te maken.

Voor een kleine bedrag is er de gelegenheid om vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de kooi gereden te worden. Maar wandelen is zeker ook de moeite waard.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden