Weer een nieuwe sportvloer in De Dumpel te Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De vloer die in 2018 aangelegd is in Sporthal De Dumpel bleek al snel onvoldoende geschikt voor rolstoelen. In de meivakantie gaat de gemeente Rheden de vloer aanpassen.

De werkzaamheden worden in de meivakantie gedaan zodat gebruikers van de sporthal zo min mogelijk overlast ondervinden.

Maandag 6 mei 2019 kan de sporthal door rolstoelsporters en andere sporters weer volledig gebruikt worden.

Met de aanbesteding in 2016 van de nieuwe sportvloeren in de sporthallen De Dumpel en Theothorne, is het criterium rolstoelgeschiktheid voor de Dumpel meegenomen.

Maar na in gebruik name afgelopen zomer werd al snel duidelijk dat de vloer te zacht was voor rolstoelgebruik. Het draaien en keren ging niet of was heel lastig. De vloer bleek niet geschikt voor het beoefenen van de rolstoelsport.

Onderzoek vloer

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar mogelijke oplossingen. Daarnaast is er door de leverancier een proefstuk gelegd dat door enkele rolstoelgebruikers is getest. Na het aanpassen van de vloer voldoet hij aan de geldende sporttechnische eisen voor zaalgebruik.

Tijdelijk onderdak rolstoelsporters

De gemeente Rheden heeft rolstoelhockeyvereniging de Antilope en rolstoelbasketbalvereniging de Rhedense Rollers tijdelijk onderdak geboden in sporthal de Hangmat in Rheden.

Dit is geen optimale oplossing omdat de vloer wel geschikt is voor rolstoelsport, maar de rest van het gebouw is minder toegankelijk voor sporters die aan een rolstoel gebonden zijn.

“De gemeente Rheden vindt het belangrijk dat alle mensen met plezier kunnen sporten, dus ook zij die in een rolstoel zitten. Ik ben daarom ook heel blij dat het probleem met de vloer is opgelost en de rolstoelsporters weer gebruik kunnen maken van de sporthal in de Dumpel “, aldus wethouder Sport Marc Budel.

Lees ook:

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden