SC Rheden krijgt €5.000 van gemeente voor herstelwerkzaamheden

RHEDEN – Sportcombinatie Rheden ontvangt van gemeente Rheden een bijdrage van €5.000 voor het herstel van Sportpark IJsselzicht. Het college is van mening dat de oorzaak van de schade veroorzaakt is onder bijzondere omstandigheden en vindt het belangrijk dat inwoners de voetbalsport kunnen blijven beoefenen.

Enorme schade

Het noodweer van 4 juni heeft grote schade aangericht aan het sportcomplex aan de IJsselsingel waar SC Rheden voetbalt. Zo werd het dak van de kleedkamers afgerukt, lagen het scorebord, goals en dug-outs verspreid over het hoofdveld en is een lichtmast naar beneden gekomen. De club is gestart met een crowdfundactie om het herstel van de schade te kunnen betalen.

Maatschappelijke functie SC Rheden

Het college vind het belangrijk dat SC Rheden haar maatschappelijke functie kan blijven vervullen. Sportverenigingen dragen namelijk bij aan een gezond leven, bieden ontspanningsmogelijkheden, competities en ontmoeting.

Financiële bijdrage

De opgelopen schade is veel groter dan die waar de vereniging redelijkerwijs rekening mee hoefde te houden, en waarvoor zij dus verzekerd was. Vanwege de uitzonderlijke oorzaak van de schade en het ongewenste effect voor het dorp heeft het college besloten een financiële bijdrage van €5.000 te leveren.

Klik op de bovenste foto om nog eens te bekijken hoe groot de schade wel niet is op en rond het sportpark.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0