Concert Dorpskerk Ellecom op Open Monumenten Zondag

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

ELLECOM – Tijdens de Open Monumenten Dagen met het thema ‘Plekken van Plezier’ is de dorpskerk van Ellecom op zondag 15 september geopend vanaf 12:00 uur.

Op dezelfde zondagmiddag, vindt om 15.30 uur een bijzonder concert plaats, aangeboden door Ellecommer Ad Meijers voor zijn 80e verjaardag, verzorgd door de pianiste Ksenia Kouzmenko en violiste Lisa Jacobs. Toegang €7,50 (ten bate van de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom). Een drankje is inclusief en kaarten zijn vanaf 15.00 uur aan de deur van het kerkje te koop.

Ksenia Kouzmenko (Minsk) is cum laude afgestudeerd aan de Nationale Muziekakademie van Wit-Rusland. Daarna studeerde ze bij Naum Grubert in Den Haag. Ze won vele prijzen op concoursen, trad als solist op met diverse orkesten in de wereld en geeft les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Samen met violiste Lisa Jacobs vormt ze een vast duo. In de woorden van het juryrapport van het Trompconcours: “Ksenia Kouzmenko is een overtuigend “performer”, bij wie het elegante gebaar steeds in dienst staat van de muziek.”

Lisa Jacobs begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. Al twee jaar later werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, waar ze studeerde bij Joyce Tan. Lisa debuteerde op 17 jarige leeftijd bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze studeerde verder bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij diverse violisten, onder wie Herman Krebbers en Maxim Vengerov. In 2008 won zij de publieksprijs van het Grachtenfestival in Amsterdam.

De Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom omarmt dit mooie initiatief van hun jarige dorpsgenoot en verheugt zich op een fantastisch optreden. Belangrijk om te weten is nog dat om 15.30 uur de kerkdeuren worden gesloten om dit mooie concert niet te verstoren. Meer informatie is te verkrijgen via 0313-416200.

Meer weten over de Open Monumenten Dagen in gemeente Rheden? Kijk dan op: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/147029/open-monumenten-dagen-plekken-van-plezier-gemeente-rheden-rozendaal/. Foto’s van de Open Monumenten Dagen van de afgelopen jaren bekijken? https://rheden.nieuws.nl/dossier/open-monumentendag/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden