Ik buurt mee! Het online platform voor inwonersinitiatieven

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Ik buurt mee! is het online platform voor inwonersinitiatieven in de gemeente Rheden. Op deze website kunnen inwoners hun initiatief plaatsen. En met anderen geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun idee uit te voeren.

Ik buurt mee!  

Vanaf 2 maart ontvangt elk huishouden een waardecheque van €7,50. Buurtgenoten kunnen cheques verzamelen om te sparen voor een initiatief dat hun buurt en dorp nog leuker, mooier en beter maakt. Bijvoorbeeld een leuke activiteit voor kinderen of de straat groener maken. Op www.ikbuurtmee.nl kan niet alleen een cheque worden gedoneerd maar kunnen buurtgenoten ook om hulp vragen en hun hulp aanbieden. Wij denken dat deze aanpak werkt voor iedere buurt in de gemeente. Kijk voor de initiatieven in de buurt op www.ikbuurtmee.nl

Kick–off Ik buurt mee!

Tijdens de feestelijke aftrap op 3, 4 en 10 maart krijgen inwoners uitleg over hoe Ik buurt mee! werkt. Na de officiële opening door wethouder Marc Budel om 19.00 uur is er een presentatie over het platform. Maar inwoners kunnen ook tussen 19.30 en 20.30 uur binnenlopen om zich te laten informeren.

Het is mogelijk om die avond direct initiatieven aan te melden. Bij de aftrap zijn ook initiatiefnemers aanwezig. Inwoners kunnen meteen hun cheque aan een van de initiatiefnemers doneren of later via www.ikbuurtmee.nl.

Kick-off Velp

  • 3 maart, van 19.00 tot 20.30 uur
  • Buurthuis De Poort
  • Van Heeckerensstraat 201, 6882 DA Velp

Kick-off Dieren, Spankeren en Laag-Soeren

  • 4 maart, van 19.00 tot 20.30 uur
  • De Oase Dieren
  • Ericaplein 1, 6951 CP Dieren

Kick-off Rheden, De Steeg en Ellecom

  • 10 maart, van 19.00 tot 20.30 uur
  • Dorpshuis Rheden
  • Meester B. van Leeuwenplein 3, 6991 EW Rheden

Wethouder Marc Budel:

“Wij zochten naar een eenvoudige manier waarop inwoners een initiatief in hun dorp of buurt kunnen starten. Alle Rhedense huishoudens geven met hun cheque steun aan het initiatief van hun voorkeur. Dit kan op het overzichtelijke online platform www.ikbuurtmee.nl. Voor mij is dat écht meedoen!”

Heeft u ook een initiatief?

Beschrijf dit dan als in het onderstaande bericht en stuur dat naar [email protected], mogelijk wordt er dan ook een publicatie voor uw initiatief gemaakt. Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden