8 maart boekenmiddag in Ellecom

Foto: rheden.nieuws.nl

ELLECOM – Op zondagmiddag 8 maart komt een groep Ellecomse schrijvers bij elkaar in het Dorpshuis aan de Binnenweg te Ellecom. Het schijnt dat ongeveer 1 miljoen mensen een boek aan het schrijven is. Men zegt dat slechts 1 procent daarvan daadwerkelijk een boek publiceert.

Tamara Onos, zelf schrijfster, van onder andere de lokale thriller ‘Onder Invloed’ zegt: “Of die cijfers kloppen, weet ik niet. Ik denk wel dat Ellecom dit gemiddelde omhoog haalt. Ons dorp met 1100 inwoners herbergt een bont gezelschap schrijvers. Geschiedschrijvers, dichters, koks met een kookboek, sprookjesvertellers, romanciers, thrillerschrijvers, columnisten, theologen, filosofen en nog veel meer.”

Zondag 8 maart is een groep van deze schrijvers te vinden in het dorpshuis van Ellecom. Zij tonen hun werk, dragen er stukjes uit voor en praten graag met je over lezen en schrijven.

“Bijzonder vinden wij zelf ook de erfgoedtafel. Hierop is het werk in te zien van overleden Ellecomse schrijvers, waaronder Elisabeth Keesing die onder meer het boekenweekgeschenk van 1960 schreef. Dit boekenweekgeschenk wordt gratis verloot onder alle bezoekers van de boekenmiddag.”

Er zijn niet alleen schrijvers. Lokale leesclubs vertellen over de boeken die zij lazen en geven tips over het organiseren van leesclubs.De Readshop uit Dieren is aanwezig met haar assortiment aan streekboeken. Ook is er een tweedehands boeken ruiltafel. Neem een boek mee en ruil deze voor een ander boek.

Kom kijken naar, neuzen in en praten over boeken. Wandel binnen op zondagmiddag 8 maart tussen 14:00 en 17:00 uur in het dorpshuis te Ellecom aan de Binnenweg 40a (ook Anne Frankschool). De middag is aangemeld bij ‘Ik buurt mee!‘. Mocht je een cheque willen doneren, dan is de organisatie hier erg blij mee.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden