Heidewerkdag 2020 Rozendaalse Veld

VELP/ROZENDAAL – Op zaterdag 29 februari 2020 werd voor de 16e keer de jaarlijkse Heidewerkdag georganiseerd door de Geërfden van Velp en de gemeente Rheden. Dit keer aan de weg naar de Brandtoren vlak bij de Brandtoren zelf.

Om 09.00 uur verzamelden zich zo’n 70 vrijwilligers op de parkeerplaats “Weg naar de Brandtoren“ in Rheden. De vrijwilligers, gewapend met stevige schoenen of laarzen, handschoenen, snoeitang of takkenschaar werden welkom geheten door wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden. “Het is voor mij de eerste keer dat ik jullie ga helpen met het verwijderen van kleine dennenboompjes ik ben blij met deze grote opkomst. Ik hoef jullie het belang van dit werk niet uit te leggen, dus ik stel voor om maar snel te beginnen. We moeten even een 200 meter lopen naar het veld waar de boompjes verwijderd moeten worden. Straks word er voor koffie gezorgd waarna we tot 12.30 uur doorwerken en dan zijn er broodjes en warme snert en nog wat te drinken. Als dank voor jullie werkzaamheden. Ik hoop dat we met z’n allen weer een groot stuk heide vrij kunnen maken van dennenboompjes wat goed is voor een open heide. Succes allen!!”

Veel mensen genieten van de mooie heidevelden door er te wandelen of te sporten. Om de heidevelden open te houden is het belangrijk jonge boompjes te verwijderen en naar de kant slepen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen