Mogelijk Glasvezel in De Steeg, Ellecom en Rozendaal

Foto: Pixabay

DE STEEG/ELLECOM/ROZENDAAL – Als vóór 18 mei per dorp minimaal 35% van de inwoners kiest voor een glasvezelabonnement, dan worden De Steeg, Ellecom en Rozendaal voorzien van het meest snelle en betrouwbare netwerk.

Nu in het buitengebied van Rheden en Rozendaal glasvezel wordt aangelegd, gaat Glasvezel buitenaf campagne voeren in deze dorpen. Tijdens de campagne in het buitengebied bleek namelijk dat er ook in deze dorpen veel vraag was naar glasvezel.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied is in volle gang.

Eerder vond al een succesvolle glasvezelcampagne plaats in Gelderland Midden en -Zuid, waar het buitengebied van de gemeente Rheden en gemeente Rozendaal onderdeel van was. Op dit moment is de aanleg van het glasvezelnetwerk hier in volle gang en heeft eind 2020 iedereen die zich tijdens de vraagbundeling heeft aangemeld een werkende glasvezelaansluiting in huis.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd. Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting ontvangen één dezer dagen een brief met meer informatie. Zij worden hierin uitgenodigd voor de Glasvezel infomarkten die vanaf 16 maart plaatsvinden op drie locaties in de buurt. Alle informatie is te vinden op de website: glasvezelbuitenaf.nl.

Gemeente Rozendaal steunt de campagne, Wethouder Marieke Albricht van de gemeente Rozendaal is blij dat na het buitengebied nu ook het dorp de kans krijgt op snel internet via glasvezel.

“Om mee te gaan met toekomstige ontwikkelingen is het belangrijk om ook gebruik te kunnen maken van een snelle en stabiele internetverbinding. We zijn blij dat de inwoners van ons dorp nu de kans krijgen om ook op glasvezel te worden aangesloten. Als gemeente staan we positief tegenover dit initiatief van Glasvezel buitenaf. Als 35% op 18 mei 2020 gehaald wordt, gaat de aanleg door. We zouden dat toejuichen omdat we geloven dat de mogelijkheid van glasvezel kan bijdragen aan vitale en duurzame leefbaarheid in ons dorp. Zo blijven wij als gemeente in elk geval niet achter.”

Over dit project en Glasvezel buitenaf Glasvezel buitenaf is een initiatief van DELTA Fiber Nederland.

DELTA Fiber Nederland is een snel groeiend Nederlands telecombedrijf. Zij is eigenaar van telecomnetwerken verspreid over 11 provincies in Nederland. Daarnaast legt zij voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 650.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden