Tentoonstelling ‘Terug naar huis’ in Dorpshuis Rheden

Foto: Jikke Göbel

RHEDEN – De fototentoonstelling ‘Terug naar huis’ van fotograaf Jikke Göbel uit De Steeg hangt in Dorpshuis Rheden. Op dit moment alleen te bezichtigen door de groepen ‘kwetsbare personen’ voor wie het dorpshuis tijdens de lockdown open blijft.

Göbel fotografeerde zeventigplussers uit Rheden en omstreken tijdens een uitstapje ‘terug-naar-een-vroeger-thuis’. Het uitstapje was het sluitstuk van een serie interviews, waarin de ouderen vertellen over hun leven dat begon vlak voor, in of kort na de Tweede Wereldoorlog.

De uitjes gingen soms naar een geboortehuis, maar het kon ook een boerderij zijn, een landgoed, een school, het Afrikamuseum of het voetbalstadion van De Graafschap.

De fototentoonstelling geeft een krachtig beeld van de generatie die de oorlog nog nét heeft meegemaakt. Zodra het Dorpshuis weer open mag voor algemeen publiek is de tentoonstelling te bekijken tijdens openingstijden, tot begin september 2021.

De tentoonstelling is onderdeel van het interview project ‘Terug naar huis’, waarvoor een groep schrijvers een groep vertellers interviewde onder begeleiding van journalist en schrijfdocent Marjon Weijzen. Het project is financieel mogelijk gemaakt door: het Oranjefonds, Provincie Gelderland, gemeente Rheden en Cultuurbedrijf RIQQ.

Foto: Diny ten Have werd geboren in Den Haag, maar nu thuis in Velp. Haar uitstapje ging naar begraafplaats Heiderust waar haar beide echtgenoten begraven liggen, én naar de IJssel.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen