Gemeente Rheden organiseert webinar over Warmtevisie Rheden

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Donderdagavond 4 maart van 20.00 tot 21.30 uur organiseert de gemeente Rheden in samenwerking met Het EnergieBureau een webinar over de warmtevisie, ook wel de warmtetransitievisie genoemd (WTV).

Deze warmtevisie geeft richting aan wáár, wanneer en hoe we in Rheden de komende jaren van het aardgas af gaan.

Over minder dan 10 jaar, in 2030, is het de bedoeling dat de eerste 3.000 bestaande Rhedense woningen een alternatief voor aardgas hebben. Het uiteindelijke doel is om in 2040 100% van het aardgas af te zijn en CO2-neutraal.

Deelnemen aan webinar

Het webinar wordt georganiseerd in aanloop naar de vaststelling van deze visie door de gemeenteraad in april. Naast uitleg over waarom en hoe we in de gemeente Rheden van het aardgas af moeten, vertelt de gemeente ook welke wijken het meest kansrijk zijn om als eerste de gaskraan te sluiten. Heel graag peilt de gemeente hoe inwoners op dit moment denken over deze belangrijke stap naar een aardgasvrije en CO2-neutrale gemeente. Ook is er tijdens het webinar ruimschoots de tijd voor het beantwoorden van vragen.

Inwoners en belanghebbenden die willen deelnemen aan dit webinar kunnen zich aanmelden via [email protected]. Zij ontvangen dan enkele dagen voorafgaand aan het webinar een e-mail met de link voor de bijeenkomst en een instructie over hoe in te loggen.

De concept-visie is ook te raadplegen op https://www.rheden.nl/Inwoners/Duurzaamheid_klimaat/Warmtevisie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden