Koninklijke wandelroute-app gelanceerd in Velp

VELP – Geen Koningsdag in Velp, maar wel een alternatief waar de hele familie aan mee kan doen tijdens de Meivakantie. Vandaag presenteerde Oranjevereniging Velp voor Oranje een app waarmee jong en oud door Velp kan wandelen langs punten die herinneren aan het koningshuis.  En er zijn leuke prijzen te winnen.

Velp voor Oranje-voorzitter Gety Hengeveld vertelde over het dilemma deze winter, toen  bleek dat Koningsdag ook dit jaar niet door kon gaan. ‘Hoe organiseer je een aantrekkelijke activiteit waar kinderen met hun familie plezier aan beleven en die toch coronaproof is. En het liefst buiten.’ Het werd een speurtocht-app die speciaal voor Velp voor Oranje is gebouwd.

(Tekst gaat verder onder de foto)

(foto: Nelleke Pinxter)

Prins en burgemeester

De officiële opening van de Oranje Speurtocht is donderdag verricht door jeugdprins Yari Flipse van De Narrenkap uit Velp en kinderburgemeester Annemijn van der Wagen uit Rozendaal. Staande voor de bijna 100 jaar oude Wilhelminabank aan de Hogeweg openden zij de app met hun mobieltjes en riepen luidkeels: ‘hiermee is de Speurtocht app geopend!’

Koninklijk putdeksel

De basis van de Oranje Speurtocht is het onderzoek dat de dames Nelleke den Boer en Anita Matser al hadden uitgevoerd. Als leden van de commissie Oranjes in Velp  inventariseerden en documenteerden zij alle ‘Oranjemonumenten’ in Velp. Er bleken verrassende plaatsen en objecten te zijn, zoals een Koninklijk putdeksel! Als dank voor hun inzet ontvingen zij een bouquet bloemen uit handen van Maurits de Groot, namens Velp voor Oranje.

De Oranje Speurtocht van 8 kilometer voert langs koningslindes, straatnaambordjes en gedenkstenen en kan ook in meerdere dagen worden afgelegd. Onderweg moeten vragen worden beantwoord en een opdracht worden uitgevoerd. Tijdens de Meivakantie van 24 april tot en met 10 mei zijn er leuke prijzen te winnen. Uit de goede inzendingen worden via loting drie prijswinnaars getrokken per leeftijdscategorie: t/m 4 jaar, 5 en 6, 7 en 8, 9 en 10, 11 jaar en ouder. De prijswinnaars krijgen bericht en de uitslag wordt in de pers bekend gemaakt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

(Foto: Wilbert den Boer)

Na de Meivakantie blijft de App als wandel- en fietsroute gratis voor iedereen beschikbaar. Er zijn dan geen prijzen meer te winnen. Maar iedereen kan wel de vragen beantwoorden via de app. Aan het eind van de route wordt de score op het scherm getoond.  Vanaf 11 mei is de routebeschrijving ook te printen vanaf de website www.velpvoororanje.nl.

Lees ook de aankondiging die Stichting Velp voor Oranje aan alle schoolkinderen stuurde met daarin meer informatie en een waardebon voor een gratis ijsje:

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden