Opening Expositie ‘Iedereen Anders’ in Nieuwe Ruimte

VELP – Zondag 6 juni was de opening van de nieuwe expositie ‘Iedereen Anders’ op de nieuwe locatie van Nieuwe Ruimte aan de Oranjestraat te Velp.

Kunstenaar van de Maand is deze keer Maurice Kummer, die in corona-tijd een zeer speciaal project is gestart, waarin hij 27 vrouwen portretteerde.

Een schilderij van de borsten een ander van de billen. Hiermee wil hij laten zien dat iedereen anders is en iedereen, op haar eigen manier, mooi. Ook is het een statement tegen de verpreutsing van de samenleving. Een tegengeluid dat zegt dat bloot heel gewoon is, dat het niet seksueel hoeft te zijn, en dat iedereen onzeker is over zijn of haar lichaam, iets dat volgens Kummer, hoognodig doorbroken mag worden. Weer trots op jezelf en blij met wat je hebt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Expositie Nieuwe Ruimte - Iedereen Anders

Dit punt werd ook aangehaald door Marian Meester, columnist van het naturisten tijdschrift Bloot Gewoon. Zij vertelde een persoonlijk, maar ook humoristische verhaal over zelfacceptatie en de angst om ouder te worden. Een ware verschijning in haar blauwe jurk die als golf op de kust door de wind werd gegrepen. De vele bezoekers luisterden aandachtig naar haar verhaal op het, naast de expositieruimte gelegen, Guus Dijkhuizenplantsoen.

Na deze opening was er, in kleine groepjes, tijd voor iedereen om binnen te kijken naar de werken, die door Maurice Kummer zelf niet gezien worden als losstaande werken, maar als een groot kunstwerk.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Expositie Nieuwe Ruimte - Iedereen Anders

Naast het werk van Maurice werden bezoekers ook getrakteerd op de tekeningen van Wim Kranendonk, die een aantal van zijn elegante tekeningen van het menselijk lichaam ten toon stelde. Tekeningen waarin hij in een paar, ogenschijnlijk eenvoudige, lijnen zijn modellen in al hun complexiteit weet te vereeuwigen.

Ook de werken van Karin Witteveen, die speciaal voor deze expositie een zelfportret maakte passend bij het thema, zijn te bewonderen.

Op de opening waren ook veel van de modellen, uit het hele land, aanwezig en kon het zo voorkomen dat de bezoeker ineens aan de arm werd meegetrokken om tussen de werken op zoek te ‘moeten’ gaan naar de portretten van de dame in kwestie.

De opening was een groot succes te noemen, en deed weer denken aan de openingen die we van Nieuwe Ruimte gewend zijn. Ondanks de corona maatregelen en de andere locatie weet Nieuwe Ruimte nog steeds te interesseren, te verwonderen en onze gemeente een stukje kleuriger en kunstzinniger te maken.

De expositie is elke zondag geopend van 12:00 -17:00 uur. Oranjestraat 36a te Velp. Een deel van de werken is ook te koop en de kunstenaars zelf zullen in veel gevallen ook aanwezig zijn om bezoekers te verwelkomen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie:

Voor een eerder interview met Maurice Kummer, zie: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/153408/de-nieuwe-ruimte-reeks-maurice-kummer/.

Expositie Nieuwe Ruimte - Iedereen Anders

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen