Vrijwilligers gezocht voor brandweer Velp in Rozendaal

ROZENDAAL – Maandag 7 juni  gingen de Velpse vrijwillige brandweer met burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal op pad om nieuwe brandweermannen en -vrouwen  te werven. Zij gingen huis aan huis om mensen over de streep te trekken.

De werving begon afgelopen maandag om 19.00 uur aan De Del aan de rand van het wijkje Heerlijckheid den Dael, waar veel gezinnen wonen met opgroeiende kinderen. Zes vrijwillige brandweerlieden gingen, gesteund door burgemeester van Rozendaal Ester Weststeijn, huis aan huis. En probeerden zo de bewoners enthousiast te maken voor dit dankbare beroep.

Zij kozen bewust om aan de rand van deze nieuwe wijk van Rozendaal te flyeren, want als je in deze wijk vrijwillig brandweerman of brandweervrouw bent kan je nog op tijd op de kazerne aan de Noorder Parallelweg zijn als er gealarmeerd wordt.

Tenminste één geïnteresseerde  gaf zich direct op.

Hij zal net als eventuele andere nieuwe leden uitgenodigd worden op een later tijdstip op de kazerne. Er volgt dan een voorlichtingsavond waarna het beleid is dat je eerst een aantal avonden meeloopt om te ervaren of het wel is wat er verwacht wordt door de mogelijke aspiranten.

Patrick Moll is groepscommandant van Post Velp

 “Als iemand interesse toont, is hij of zij niet morgen brandweerman of -vrouw. Het beleid is dat je eerst een aantal avonden meeloopt. Dan volgt een medische keuring. Op het moment dat dat traject is afgerond ga je de opleiding in. Het leren begint dan al, dus je mag al mee stage lopen op de auto. Maar je moet wel rekening houden met een opleidingstraject van twee jaar bij een avondopleiding.”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk ook op: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/166679/brandweer-gaat-samen-met-burgemeester-langs-de-deuren-in-rozendaal/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden