Overlast van weesfietsen en fout geparkeerde fietsen moet verleden tijd worden

Foto: gemeente Rheden

De gemeente Rheden wil een einde maken aan de overlast die weesfietsen en fout geparkeerde fietsen veroorzaken. Daarvan is vooral sprake bij de stations- en winkelgebieden van Dieren, Rheden en Velp en ook bij bushaltes.

Fietsen die niet op de daarvoor bestemde plekken geparkeerd staan kunnen na een geboden hersteltermijn worden verwijderd. Fietsen die niet meer door hun eigenaar worden opgehaald kunnen na 21 dagen worden afgevoerd.

Overlast

Gevaarlijk en fout geparkeerde fietsen, weesfietsen en fietswrakken zorgen regelmatig voor overlast, hinder en verkeersonveilige situaties. Door doelgerichte handhaving wil de gemeente de overlast verminderen, de openbare ruimte veiliger maken en schade daaraan voorkomen. Ook is het belangrijk de doorstroming van verkeer en de bereikbaarheid van winkels en openbaar vervoer hiermee te verbeteren en te zorgen dat de beschikbare stallingscapaciteit beter benut kan worden. Iedereen moet zijn fiets kunnen stallen op een daarvoor bestemde plek. Weesfietsen en wrakken moeten daarom verwijderd kunnen worden. In de vastgestelde Beleidsregels geeft het college aan hoe de handhaving wordt uitgevoerd.

Om (brom-)fietsers bewust te maken van dit beleid worden in ieder geval bij de drie stationsgebieden aankondigingsborden geplaatst. Is een fiets uiteindelijk verwijderd en meldt de eigenaar zich alsnog bij de gemeente? Dan kan de fiets op afspraak en tegen een vergoeding van € 25,00 weer opgehaald worden bij het gemeentelijk fietsendepot. Een afspraak maken kan door te bellen naar (026) 49 76 911. Hoe lang de gemeente een fiets na verwijdering bewaart is afhankelijk van de staat en waarde van de fiets. In principe is dat 13 weken, voor fietswrakken volstaat 2 weken.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden