Nieuw model identiteitskaart geïntroduceerd

Foto: Rijksoverheid

Er is vanaf maandag 2 augustus een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart verkrijgbaar, met een aantal nieuwe kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en een QR-code met het burgerservicenummer op de achterkant.

Hiermee voldoet de identiteitskaart aan de Europese verordening voor ID’s.

De introductie van het nieuwe model heeft geen gevolgen voor de huidige identiteitskaarten: die blijven geldig. Zodra een identiteitskaart verlengd moet worden en u een nieuwe kaart hebt aangevraagd, ontvangt u het nieuwe model. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens staat voor een veilig en betrouwbaar identiteitsdocument om misbruik, fraude en vervalsing te voorkomen.

Veilige kaart

‘De Nederlandse identiteitskaart stond internationaal al hoog aangeschreven. Onze experts zijn vertegenwoordigd in internationale werkgroepen en volgen de laatste ontwikkelingen. We hebben de kans gegrepen om in dit nieuwe model een aantal vernieuwingen door te voeren. Dit deden we in nauwe samenwerking met onze leverancier,’ aldus Algemeen directeur Rhodia Maas.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen