Brenno de Winter over cybersecurity en internetprivacy

Foto: Brenno de Winter

DIEREN – Donderdagavond 23 september is schrijver, spreker en specialist in cybersecurity en internetprivacy Brenno de Winter te gast in de Bibliotheek Dieren. Hij neemt ons mee in de digitale jungle van het internet. Wat gebeurt daar eigenlijk allemaal? Is deze wereld wel veilig? Welke sporen laten we achter en wat zijn daarvan de gevolgen?

Nieuwsgierig, onverschrokken, vasthoudend. Met die kwaliteiten laat onderzoeksjournalist en IT-expert Brenno de Winter geregeld van zich horen. Zijn kennis van- en ervaring met internetbeveiliging, privacy en halsstarrig tegenwerkende overheden die geen informatie willen delen, maken dat hij een veelgevraagd spreker is. Tijdens de coronacrisis heeft hij juist deze vaardigheden ingezet bij het ontwikkelen van de corona-app; mede met dank aan zijn kennis is deze app één van werelds meest veilige apps op het gebied van privacy.  Daarnaast kan hij als geen ander ons bewuster naar ons eigen gedrag laten kijken in deze extreem snel veranderende wereld.

Over Brenno de Winter

Als je Brenno de Winter (1971) zou terugbrengen tot een handjevol data, zou dat er als volgt uit kunnen zien. Hij is schrijver, voormalig onderzoeksjournalist, specialist in cyber security en internet-privacy en begenadigd spreker. Als auteur schreef hij daarnaast diverse boeken, waaronder een roman, getiteld De rode hack. Zijn non-fictieboek Digitale stormvloed wordt vaak genoemd als ‘verplichte literatuur’ voor bestuurders en bedrijven die inzicht willen hebben in de kansen en bedreigingen van internet. Hoe moeilijk – of makkelijk – is hacken eigenlijk?

Grip op je digitale leven

De lezing van Brenno de Winter is tevens de aftrap van de workshopreeks ‘Grip op je digitale leven’, die op 30 september start in de Bibliotheek Dieren. ‘Grip op je digitale leven’ is een serie workshops die je bewust maakt van de digitale sporen die je achterlaat en je laat zien hoe je ongewenste data verwijdert. Met als resultaat: een nieuwe digitale persoonlijkheid en minder ongemakkelijke consequenties op de langere termijn. Immers, alle data die op onze mobiele apparaten, diensten en accounts staan, worden verzameld, geanalyseerd, gedeeld en verkocht. En na een tijdje komen uit al die data individuele patronen tevoorschijn. Iedereen die deze gegevens verzamelt en gebruikt, kent zo onze gewoontes, onze vrienden, wat we leuk vinden. En… onze geheimen.

Toegangskaarten

De bijeenkomst met Brenno de Winter is donderdag 23 september van 19.30- 21.30 uur in de Bibliotheek Dieren. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of via de Bibliotheek Dieren, tel. 0313-41 54 76. Kosten: € 7,50 voor leden van de bibliotheek, € 10,00 voor niet-leden. Voor plusabonnementhouders is de lezing gratis bij te wonen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen