Zaterdagmorgen 25 september Burendag bij de Oude Jan in Velp

Foto: Martin Idema

VELP – Op zaterdagmorgen 25 september zijn alle buurtbewoners rond en nabij de Oude Jan, groot en klein, jong en oud, van harte welkom om met elkaar Burendag te vieren. Van 10.30 uur tot ca 12.30 uur kun je komen kijken, meedoen aan activiteiten en gezellig met elkaar aan de koffie of thee.

Er vinden diverse activiteiten plaats. In het parkje rond de Oude Jan, de deelnemers gaan een aantal bijenhotels ophangen. Afgelopen zomer wemelde het in de nieuw aangelegde, volop bloeiende borders al van de bijen en de vlinders. Met de bijenhotels leveren wij de kraamkamers voor nieuwe generaties wilde bijen.

Een jonge bevlogen deskundige zal vertellen over bloemen en planten bij de Oude Jan. Hij heeft ook ideeën over hoe de verdere ontwikkeling direct rond de kerk verder aangepakt kan worden.

Niet alleen bijenhotels helpen om nog meer leven en natuur rond het oude kerkje te krijgen, óók het zaad van wilde bloemenmengsels is daarbij behulpzaam. Daarom halen de deelnemers tijdens burendag op enkele plekken rond de kerk alvast wat gras weg om daar het zaad van inlandse bloemenmengsels in te zaaien. Begin oktober wordt trouwens de rest van het hoge gras gemaaid en afgevoerd.

Gedurende de ochtend is er koffie en thee en ook limonade voor de kleine natuurliefhebbers.

Rond 12.30 uur sluiten de deelnemers en organisatie met elkaar af met hapjes en drankjes. Het zou fantastisch zijn als de bezoekers daarvoor iets willen meebrengen.

De Oude Jan, Kerkstraat 56 Velp. www.vriendenvandeoudejan.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen