IJsseloever weer een stuk schoner na World CleanUp Day

DE STEEG –  Zaterdag 18 september was het World CleanUp Day. Ook in de gemeente Rheden waren verschillende activiteiten, waaronder wethouders en raadsleden en wat vrijwilligers die actief waren met een opruimactie.

Om 14.00 uur verzamelden zich zo’n twaalf vrijwilligers op de parkeerplaats aan de Havikerwaard in De Steeg, waar zij welkom werden door wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden. Hij was blij dat zoveel belangstellenden zich hadden aangemeld om vandaag een deel van de oevers van de IJssel op te ruimen en te ontdoen van plastic en andere rommel. Aangespoeld of achter gelaten door vissers of passanten. Dit is niet alleen slecht voor het milieu maar ook gevaarlijk voor de dieren.

Nadat plastic vuilniszakken, handschoenen en afvalknijpers waren uitgedeeld ging men in groepjes aan de slag. En kwamen na een tweetal uren terug met vele volle zakken met het zwerfvuil. Als dank voor het werk deze middag was er wat te drinken met wat lekkers voor de harde werkers.

Na afloop werd iedereen hartelijk bedankt voor hun inzet deze middag. Waarna zij allen tevreden rond 16.30 uur huiswaarts keerden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden