Team van Aeres Velp wint interne wedstrijd Tuinaanleg

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Vier teams van Aeres MBO streden afgelopen weekend voor intern goud bij de VHG/Skills wedstrijd Tuinaanleg. Tom Thomassen en Willem Mateman hebben de meeste punten behaald en gaan van 4 t/m 6 november het in de landelijke kwalificatiewedstrijd opnemen tegen tien teams van de overige groene mbo scholen van Nederland.

De hoveniers in opleiding werken in teamverband en legden tijdens de wedstrijd een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod kwamen. De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg is voor talenten met groene vingers. Zij moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze hebben verstand van planten en kennis van de benodigde gereedschappen en machines. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid, snel en secuur werken en of het vakteam beschikt over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden vol te houden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Landelijke finale bij Tuinbeurs TuinIdee in Den Bosch

De vier beste teams plaatsen zich voor de finale, in de week van 17 t/m 20 februari 2022 tijdens de grootste  Tuinbeurs van Nederland ‘TuinIdee’ in de Brabanthallen. De acht studenten worden hierop voorbereid door school en met extra trainingsopdrachten door de VHG Branchevereniging die deze wedstrijd organiseert voor Skills Heroes.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Aeres MBO

Aeres MBO is een veelzijdige opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, agrarische techniek, biologisch dynamische en gangbare voedselproductie en voedselverwerking. Verspreid over elf locaties in Gelderland, Utrecht, Friesland en Flevoland biedt Aeres MBO vakopleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs.  

(Foto’s: Marjanne Eikelboom)

Aeres Velp (V)MBO, Pinkenbergseweg 5f, 6881 BA  Velp. Telefoon: 088 – 020 5200. Email: [email protected],

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden