Digiplay-middag in de Bibliotheek: Ontwerp je eigen app

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – In november kunnen kinderen bij de Bibliotheek Veluwezoom ontdekken hoe ze een eigen app kunnen ontwerpen. Mediacoaches begeleiden het proces: het verzinnen van een goed verhaal, het ontwerpen op papier, het maken van een menu, testen en verbeteren én digitaliseren. Op een speelse manier ontdekken kinderen zo met nieuwe media en nieuwe technieken om te gaan.

‘Ontwerp je eigen app’ is onderdeel van een serie Digiplay-middagen voor kinderen, waarin ze kennismaken met nieuwe media en nieuwe technieken door er zélf mee te gaan spelen en ermee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een robot programmeren, een filmpje maken met greenscreen of zelf een app bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.

Met de Digiplay-activiteiten worden kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst, zoals creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computional thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren gaan ze próduceren.

Waar en wanneer?

  • de Bibliotheek Dieren: maandag 8 nov 15.30 – 17.00 uur
  • de Bibliotheek Velp: dinsdag 9 nov 15.30 – 17.00 uur

Meedoen aan ‘Ontwerp je eigen app’ is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. Deelnemen kost € 2,50. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden