Nieuwe wijk in Velp krijgt nu echt vorm

VELP – Afgelopen woensdag 10 november was er een officieel moment voor de plaatsing van een plaquette door wethouder Ronald Haverkamp en een nieuwe bewoonster van een woning aan de Kerkallee/IJsselstraat op het voormalige Recordterrein in Velp.

Om 13.30 uur verzamelden toekomstige bewoners van het Recordterrein en belangstellenden zich bij de ingang aan de Kerkallee in Velp. Om 14.00 uur werden zij in het gedeelte van de voormalige fabriekshal ontvangen met een hapje en drankje. Hierna werden zij hartelijk welkom te worden geheten door de projectleider van de bouwcombinatie. “Ik ben blij u allen te ontmoeten op dit bouwterrein, de bouw loopt voorspoedig, mede door het milde weer de afgelopen tijd, hopelijk blijf het nog lang, zonder sneeuw of barre koude, dan kunnen we dit schema vasthouden.”

Als het weer mee zit zullen de eerste woningen begin 2022 opgeleverd kunnen worden.

Wethouder Ronald Haverkamp

“Ik heb begrepen dat een aantal kopers uit Arnhem of elders komen, ik hoop dat u zich snel in Velp zult thuis voelen. We hebben hier vlakbij een ruim winkelaanbod op de Hoofdstraat en/of de Emmastraat, maar natuurlijk vlak naast  een prachtige supermarkt.” Ik heb dan ook het advies; koop lokaal.

“Maar het is nu tijd voor een openingshandeling bij een woning aan de Kerkallee, op de zelfde plaats waar de ingang was van de Recordfabriek, waar we nu met z’n alle naar toe gaan.” Samen met wethouder Haverkamp en een nieuwe bewoonster, en één van haar drie kinderen onthulden zij de plaquette bij haar voordeur in de muur. (Opschrift: “1ste steen gelegd door J.E. Moolenaars 5-juli – 1958”)

Hierna was er nog gelegenheid voor een drankje, hapje en om kennis te kunnen maken met de toekomstige buren/bewoners van het wijkje.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kijk op: https://www.recordvelp.nl/ en https://www.facebook.com/Record-Velp-101738634892614/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen