Emmaüskerk aan de Rode Kruislaan te Dieren 50 jaar

DIEREN – Zondag 28 november werd het eerste exemplaar van het jubileumboek van het 50 jarig bestaan van de Emmaüskerk aan de Rode Kruislaan in Dieren, uitgereikt aan Pastoor Tuan T. Nguyen door de voorzitter locatieraad Jan Jansen.

De uitreiking vond plaats na de zondagmis rond 11.00 uur, hierbij waren vele belangstellenden aanwezig.

In het boek wordt onder andere aandacht geschonken aan de ontwikkeling van het katholicisme aan de Veluwezoom in de afgelopen twee eeuwen, de groei en krimp van het aantal gelovigen en de bouw en inventaris van de Emmaüskerk.

Het tweede exemplaar werd al eerder uitgereikt aan de wethouder van o.a cultuur Marc Budel van de gemeente Rheden, vanwege corona maatregelen heeft de collegeraad van de gemeente besloten niet meer fysiek aanwezig te zijn bij evenementen, maar via een videoverbinding een boodschap over te brengen. Bij het ontvangen van het boek door voorzitter Jan Jansen feliciteerde hij hem met het vijftig jarig bestaan. “Ik ben blij dat er in het boek veel aandacht word besteed aan ons erfgoed in de gemeente met name alle kerken het ontstaan maar ook de sluitingen van sommige locaties. Ik zou zeggen op naar de volgende 50”.

Voor meer informatie over het boek : [email protected] Jan Jansen Emmauskerk Dieren “Dieren door de jaren heen”

Voorafgaande in het kader van het 50-jarig jubileum werd op de zondagmiddagen van 14, 21 en 28 november van 13.30 uur tot 17.00 uur een foto tentoonstelling in de kerk gehouden over de geschiedenis van de voormalige parochies Dieren, De Steeg en Rheden welke nu samen de locatie vormen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen