Masterplan IJssel District Velp aangeboden aan gemeenteraad Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Het Masterplan IJssel District is door het college aangeboden aan de gemeenteraad Rheden voor behandeling. Dat gebeurt in februari 2022. Met dit Masterplan wil de gemeente Rheden een nieuwe stedelijke woonbuurt ontwikkelen dat een visitekaartje voor Velp zal zijn.

Op basis van dit Masterplan zijn binnen 10 jaar circa 780 woningen te realiseren in  het gebied rondom het huidige ziekenhuisterrein van Rijnstate. In een later stadium is dit uit te breiden. Het plan biedt ruimte voor circa 1100 woningen in het totale gebied.

Met dit plan ontstaat de mogelijkheid om binnen Velp mensen een nieuwe woning in een moderne, gevarieerde en duurzame wijk aan te kunnen bieden. Een wijk waarin veel verschillende soorten koop- en huurwoningen te vinden zullen zijn en waarbij een deel in de sociale huursector wordt gerealiseerd. Gemeente Rheden verwacht met de komst van deze wijk dat winkels, scholen en andere maatschappelijk voorzieningen behouden blijven. Bovendien biedt dit project een kwaliteitsimpuls voor Velp-Zuid.

Wethouder Ronald Haverkamp:

“Ik ben erg blij dat we met dit project in deze krappe woningmarkt een groot aantal extra woningen kunnen realiseren. We bouwen koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen.”

In het Masterplan IJssel District is een nieuwe woonwijk uitgewerkt, dat een aantrekkelijke entree voor Velp gaat worden en zich kenmerkt door de grote groene ruimte. Een centraal autovrij gebied vormt het hart van de wijk en daarin bevinden zich aantrekkelijke wandelroutes naar bijvoorbeeld het winkelcentrum. De bomen en waterpartijen geven verkoeling in de warme zomers en de groene ruimte kan bij hevige regen het water goed opvangen.

Vanaf begin oktober 2021 lag het concept masterplan gedurende 6 weken ter inzage en ook was er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere geïnteresseerden. De ontvangen reacties zijn verwerkt in een reactienota waarin per onderwerp een advies is gegeven en de voorgestelde wijzigingen op het masterplan. Het plan is op hoofdlijnen ongewijzigd, maar de tekst is op een aantal punten verduidelijkt.

Onderwerpen die voor omwonenden belangrijk zijn hebben te maken met groen, duurzaamheid, wonen, hoogbouw en het aantal woningen. Zij vinden het belangrijk dat zij ook bij de verdere ontwikkelingen betrokken worden en dat overlast zo veel als mogelijk beperkt wordt.

Nadat het Masterplan IJssel District door de gemeenteraad is vastgesteld, wordt verder gewerkt aan de concretere uitwerking van de verschillende deelgebieden.

De hierbij behorende documenten vindt u op: Masterplan IJsseldistrict Rheden – iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl).

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen