Wiardi Hoeve Velp krijgt landelijke primeur valdetectielamp Nobi 

Foto: nobi.life

VELP – Zorgrésidence de Wiardi Hoeve in Velp heeft een primeur. Als eerste in Nederland krijgt de zorginstelling twintig intelligente lampen, die een val van de bewoners detecteren én vervolgens direct hulp inroepen van het verplegend personeel.

De lampen van het van oorsprong Belgische bedrijf worden in de loop van het voorjaar in de Wiardi Hoeve geïnstalleerd.

Esther Kempenaar, mede-initiatiefnemer van de Wiardi Hoeve: “Helaas is het risico op vallen bij ouderen groot. Eén op de drie 65-plussers valt minstens eenmaal per jaar. In veel gevallen levert dit ernstig letsel op. Het welzijn van onze bewoners staat altijd voorop, dus voor ons is het een logische stap om de appartementen uit te rusten met de Nobi-lampen. Mocht een bewoner onverhoopt ten val komen, dan is ons verplegend personeel snel ter plekke om de noodzakelijke hulp te verlenen.”

Levens redden

Roeland Pelgrims, mede-CEO Nobi: “Levens redden en kwalitatieve levensjaren veilig stellen was bij de oprichting van Nobi onze drijfveer. Bij zware valincidenten telt elke minuut. Hoe sneller mensen worden geholpen, des te meer levenstijd we kunnen winnen. Zo weten we dat 20 procent van alle ouderen die op Eerste Hulp worden binnengebracht, langer dan een uur op de grond lagen. Binnen deze groep stijgt de mortaliteit binnen zes maanden na het valincident tot 50 procent. Dit jaar hebben onze lampen dertig vallen gedetecteerd, waarmee dus daadwerkelijk levens zijn gered.”

Nobi opent deze week een Nederlandse vestiging in Eindhoven. De Wiardi Hoeve is de eerste zorginstelling in Nederland die gebruik gaat maken van de Nobi-lampen. In een sterk vergrijzende samenleving verwacht Nobi een toenemende vraag naar de intelligente valdetectie en -preventielampen. Met behulp van een uitgebreid sensorsysteem en artificiële intelligentie detecteert de Nobi-lamp wanneer de bewoner valt en zorgt dan voor hulp. Het vertrouwen vanuit investeerders in Nobi is groot, getuige de miljoeneninjectie die het bedrijf vandaag ontvangt. Het Nederlandse LSP Health Economics Fund, een van Europa’s grootste en meest ervaren investeringsmaatschappijen in de gezondheidszorg, en zusterinvesteerder LSP Dementia Fund behoren tot de investeerders die in totaal 13 miljoen euro in Nobi steken.

Valdetectielamp - nobi.life

Eerste wapenfeit

Nobi ontwikkelt innovatieve technologieën, waardoor ouderen zo lang mogelijk onafhankelijk, waardig en gelukkig kunnen leven. De valdetectielamp is het eerste wapenfeit. Het nieuw opgehaalde kapitaal wordt ingezet voor de verdere uitbouw van lange termijn samenwerkingen met woonzorgcentra, aanleunwoningen en ziekenhuizen, en voor de lancering van Nobi eind 2022 bij consumenten thuis. Nobi zal ook investeren in het re-design van zijn eerste generatie lampen, waardoor de aanschaf van de lamp laagdrempeliger wordt.

Over Nobi

Nobi is een startup die in 2018 werd opgericht in Antwerpen (België). Nobi wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen zo lang mogelijk kwalitatief en zorgeloos zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook voor woonzorgcentra en serviceflats zijn de Nobi-lampen meer dan nuttig. De slimme lampen ondersteunen zorgpersoneel efficiënt en zorgen ervoor dat ze zich volledig kunnen concentreren op hun kernmissie: ouderen helpen een gelukkig en comfortabel leven te leiden. Nobi is dubbele Henry van de Velde winnaar 2021 in de categorieën Business Innovation en Consumer en won een German Design Award. Nobi bestaat uit een 10-koppig team in België, 2 medewerkers in Nederland (kantoor Eindhoven), 2 medewerkers in de Verenigde Staten (kantoor New York) en een internationale adviesraad met specialisten in ouderenzorg, geneeskunde en smart home technologie. Alle informatie is te vinden op www.nobi.life.

Over de Wiardi Hoeve

De Wiardi Hoeve is eind 2021 gestart door de initiatiefnemers Esther Kempenaar en Linda Lesscher. Om te kunnen wonen op de Wiardi Hoeve is er een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Dit betekent dat de mensen die er wonen een permanente zorgvraag hebben zoals bijvoorbeeld geheugenproblemen of dementie. Ook mensen met somatische (lichamelijke) problemen na bijvoorbeeld een herseninfarct zijn welkom. De Wiardi Hoeve beschikt over tien hoogwaardige appartementen, waar zorg 24 uur per dag aanwezig is. Er is bovendien een vrijstaande studio voor palliatief/terminale zorg waar mensen in hun laatste levensfase 24 uur per dag kunnen doorbrengen met diegenen die hen het meest dierbaar zijn. Meer informatie is te vinden op Wiardihoeve.nl.

Lees ook:

(Op de foto’s: een voorbeeld van de lamp, niet de inrichting van de Wiardi Hoeve)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen