Nieuwe behandeloptie staar bij Rijnstate Clinics: One-stop-shop staar

Foto: Rijnstate Clinics

REGIO – Vanaf 15 maart 2022 biedt Rijnstate Clinics een extra behandeloptie bij staar: One-stop-shop staar. Geselecteerde patiënten hebben de mogelijkheid om nog maar één keer naar het ziekenhuis te komen voor een staaroperatie.

Als na het consult blijkt dat een staaroperatie nodig is, wordt de patiënt direct geopereerd. “Voor zover ik weet, zijn wij de eerste kliniek die dit aanbiedt”, zegt oogarts Tim Westland van Rijnstate Clinics.

De meeste patiënten met staar worden aan beide ogen geopereerd. Nu komt een patiënt eerst voor een consult naar de poli, daarna voor de eerste operatie, gevolgd door de nacontrole. Daarna moet het tweede oog  worden geopereerd. Met de One-stop-shop staar behandeloptie halveert Rijnstate Clinics het aantal afspraken en hoeft de patiënt dus minder vaak naar het ziekenhuis. Tijdens het eerste bezoek aan het ziekenhuis vinden het consult en de operatie op één dag plaats. Als er ook een operatie aan het tweede oog nodig is, wordt die samen met de nacontrole gepland.

Wie komt in aanmerking?

Deze behandeloptie is bedoeld voor patiënten die minder mobiel zijn en daardoor afhankelijk van anderen om naar het ziekenhuis in Velp te komen. Maar ook voor mensen die werken en het lastig is om tijd vrij te maken voor een ziekenhuisbezoek.

Waarom zou je een staaroperatie bij Rijnstate Clinics laten doen?

Je kunt snel terecht bij Rijnstate Clinics. Staarpatiënten worden na verwijzing binnen twee dagen gebeld voor een afspraak en uiterlijk twee weken later geopereerd.

Rijnstate Clinics heeft ook alle expertise in huis om alle fases van staar te opereren. Van een  lichte vertroebeling van de lens tot vergevorderde staar. Sinds 1 januari hebben de oogartsen de beschikking over een nieuw apparaat, dat met minder energie en in nog kortere tijd de vertroebelde lens kan vergruizen. Tim Westland, oogarts Rijnstate Clinics: “Dit leidt tot een nog grotere efficiëntie en veiligheid van onze staaroperaties én een sneller herstel.”

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de One-stop-shop staaroperatie? Bekijk dan hier de voorwaarden.

(Afbeelding: Tim Westland, oogarts Rijnstate Clinics)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen