Voor-inschrijving avondvierdaagse in Dieren gestart

Intocht 2017
Intocht 2017
Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – 20 april is de voor-inschrijving gestart voor de avondvierdaagse in Dieren. Wandelaars die voorinschrijven zijn goedkoper uit dan dat men op de eerste avond aan de start inschrijft. Daarnaast neemt het de druk op de na-inschrijving en de gelijktijdige start weg.

Om meer spreiding te krijgen van wandelaars zijn er dit jaar meerdere afstanden te lopen. Voor de jongere deelnemers is er een tussenafstand van 7,5 kilometer bijgekomen. De organisatie merkte dat soms de overgang van de 5 km naar de 10 km voor jongere deelnemers net iets te veel is. Met deze nieuwe afstand hoopt men hier in te voorzien.

Wandelaars die bijvoorbeeld willen trainen voor langere tochten of de Apeldoornse, Nijmeegse of Achterhoekse vierdaagse kunnen nu ook op de 12,5 en 15 km terecht. In het verleden sloot groep 8 van de Koningin Emmaschool getrouw haar schooljaar af met het lopen van de 15 km.

Deze twee afstanden staan in het routeboekje uitgebreider beschreven maar worden niet uitgepijld. Wel krijgen de voor-inschrijvers in het weekeinde voor de start een GPX-bestand toegestuurd die ze in een app of GPS kunnen inladen. Deelnemers die op de maandag aan de start nog willen na-inschrijven krijgen het GPX bestand de volgende dag toegestuurd .

Voor de voor-inschrijving kan men op twee adressen terecht in Dieren, Willem de Feschlaan 18 en vanaf aanstaande vrijdag ook in Ellecom, Buitensingel 1-D. De kosten voor deelname zijn € 5,– met herinnering en € 2,50 zonder herinnering. Omdat de organisatie het zo lang als het kan voor iedereen betaalbaar wil houden zijn de deelnamekosten sinds 2015 onveranderd ondanks dat de inkoop van de medailles al drie keer verhoogd zijn. De voor-inschrijving sluit 13 mei 2022.

Na-inschrijving aan de start op maandag 16 mei is duurder.

Op maandag 16 mei 2022 wordt eerst begonnen met het uitgeven van de startkaarten die al voor-ingeschreven hebben. Nadat deze zijn uitgegeven wordt begonnen met de na-inschrijving die dus iets langer moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn. Hoewel vaak gedacht wordt dat het de eerste avond langer duurt voordat men kan vertrekken blijkt uit de praktijk dat nagenoeg iedereen rond 18.15 uur vertrokken is.

Van maandag 16 mei t/m donderdag 19 mei 2022 wordt de avondvierdaagse in Dieren gehouden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen