Jeu de Boules baan ’t Jagthuis Velp geopend

VELP – Woensdagochtend om 11.15 uur werd door een bewoner van ’t Jagthuis officieel de Jeu de Boules baan geopend. Dit deed hij door het lint door te knippen met behulp van zijn begeleiders. Vervolgens mocht hij als eerste de Jeu de Boules baan in gebruik nemen.

Hierna kregen alle aanwezigen een glas champagne aangeboden met een lekker hapje en konden de andere aanwezigen ook een gooi wagen. De opening werd druk bezocht door bewoners van ’t Jagthuis.

De Vrienden van locatie ’t Jagthuis van stichting Innoforte hebben de bewoners deze Jeu de Boules baan geschonken. De baan bevindt zich in de prachtige tuin achter ’t Jagthuis. Hier kunnen bewoners, vooral met het mooie weer, een potje Jeu de Boules spelen.

Jeu de Boules is een spel dat veel bewoners zich nog van vroeger herinneren en weer beelden van vakanties van toen oproept. Innoforte speelt daar op in bij de zorg aan mensen met dementie. In ’t Jagthuis wonen mensen met dementie, die door het spelen van jeu de boules, herinneringen op kunnen halen. Gelukkige herinneringen hebben een positief effect op hun welbevinden van nu.

Daarnaast is jeu de boules een spel dat gemakkelijk in een ontspannen sfeer samen gespeeld kan worden, ook over de generaties heen.

Familieleden en in het bijzonder de kleinkinderen hoeven zich niet te vervelen als ze bij hun opa of oma op bezoek komen. Jeu de boules vraagt geen zware krachtsinspanning maar ongemerkt maken de spelers toch aardig wat meters en oefenen zij hun armspieren en coördinatie. Voor mensen op leeftijd draagt voldoende beweging bij aan hun gezondheid.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Jeu de Boules baan ’t Jagthuis Velp geopend

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen