Aandacht op Velpse school voor heiligverklaring Titus Brandsma

Foto: Arentheem Scholengroep

VELP – Op zondag 15 mei wordt Titus Brandsma heilig verklaard in Rome door Paus Franciscus. Het Titus Brandsma College in Velp is vernoemd naar Titus Brandsma. Daarom besteedt de school deze week speciale aandacht aan deze bijzondere en historische gebeurtenis.

Titus Brandsma was een pater-karmeliet, academicus en publicist uit het Friese Bolsward. Als hoogleraar was hij gespecialiseerd in middeleeuwse mystiek.

Tijdens de lessen levensbeschouwing hebben de leerlingen een spel gespeeld: “Het geheim van Titus”. Via dit spel verzamelden ze informatie over het leven van Titus. Zodoende ontdekten zij wat het grote geheim is dat Titus met zich meedroeg.

Ook hebben leerlingen brieven geschreven aan hun toekomstige ik. Met daarin antwoorden op diverse vragen: Wie ben ik over 10 jaar? Wie wil ik dan zijn? Hoe ziet mijn wereld er dan uit? Deze brieven zullen op maandag 16 mei in een tijdcapsule onder de grond van de school worden geplaatst. Pas over 10 jaar wordt de capsule weer opgegraven om te kijken welke dromen en ambities genoemd in de brieven zijn uitgekomen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen