Alle speeltuinen krijgen borden/tegels met aanduiding; rook- en hondenpoepvrije zone

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Op 8 juni is de nationale buitenspeeldag! De buitenspeeldag kan dit jaar extra groots gevierd worden want de speeltuinen worden rook- en hondenpoepvrij.

Rook en hondenpoepvrij

In 2020 namen kinderen uit de buurt van de speeltuin in de Fuutstraat zelf het initiatief, hun speeltuin moest voortaan rookvrij zijn. Ook de gemeente Rheden vindt het belangrijk dat kinderen in schone en gezonde speeltuinen kunnen spelen. Daarom worden er in alle speeltuinen bordjes of tegels geplaatst zodat iedereen kan zien dat hondenpoep en sigaretten niet meer welkom zijn in de speeltuin.

Vier de schone en gezonde speeltuinen op de buitenspeeldag

Om te vieren dat de speeltuinen in de toekomst rook- en hondenpoepvrij zullen zijn, riep de gemeente op om een leuke actie te bedenken voor de buitenspeeldag. In de speeltuinen met de leukste acties komt er op woensdag 8 juni een ijskar langs met gratis ijsjes.

De gemeente heeft onderstaande speeltuinen uitgekozen, zij krijgen een bezoek van de wethouder en een ijskar:

  • Heeckerensstraat Velp
  • Fuutstraat Velp
  • Patrijslaan Dieren

Meer informatie en tips over de jaarlijkse straatspeeldag: https://jantjebeton.nl/ik-wil-spelen/de-buitenspeeldag/over-de-dag

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen