Discussiebus Opiniepijlers trekt door de gemeente Rheden

Foto: g1000Rheden.nl

GEMEENTE RHEDEN – Hoe kan de gemeente Rheden in 2040 CO2 neutraal zijn? Dat is de vraag waarmee G1000 Rheden aan de slag gaat. Zo’n 500 deelnemers die de gehele gemeenschap vertegenwoordigen, gaan vanaf 25 juni met elkaar in gesprek.

De hele gemeenschap bestaat uit inwoners, ondernemers, professionals, vrijdenkers, politici en ambtenaren.

In het burgerberaad krijgen inwoners van de gemeente Rheden directe zeggenschap over wat er in hun gemeente gebeurt met de energietransitie. Het is belangrijk dat inwoners uit alle wijken en dorpen van de gemeente kunnen deelnemen. Omdat in enkele wijken het aantal aanmeldingen achterblijft is er van 1 tot 9 juni een campagne opgezet om met inwoners in gesprek te gaan. Waar en wanneer is dat?

  • Spankeren, Kerkweg, omgeving kerk Woensdag 1 juni.
  • Velp, Buurthuis De Poort, Heeckerenstraat 201 Donderdag 2 juni
  • Velp, Buurthuis De Paperclip, Eiberstraat 14 Vrijdag 3 juni
  • Velp, Winkelcentrum Velperbroek, Churchillplein 42 Dinsdag 7 juni
  • Rheden, Dekamarkt, Zwarteweg 40-54 Woensdag 8 juni
  • Dieren, Buurthuis Duijnhuis, Van der Duijn van Maasdamstraat 63 Donderdag 9 juni

Op deze locaties staat de discussiebus van onderzoeksbureau Opiniepijlers en gaan zij ook in de omgeving, in de wijk, met inwoners in gesprek. Dat gebeurt elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.

De gemeenteraad van Rheden heeft unaniem besloten tot een burgerberaad omdat de kennis en ervaring van burgers met allerlei achtergronden onmisbaar is om grote problemen of vraagstukken, bijvoorbeeld over het klimaat, op te lossen. Mensen hebben wensen, dromen, twijfels, levenservaringen, en ideeën. Zo kunnen inwoners de politiek helpen bij deze grote opgaven. En inwoners kunnen vaker hun stem laten horen dan alleen in het stemhokje.

Hoe meer mensen zich aanmelden hoe beter. Bij overinschrijving houden ze een tweede loting waarbij we deelnemers uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn zwaarder kunnen laten meewegen. Zo wordt de gemeenschap in Rheden straks het best vertegenwoordigd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen