Crisisnoodopvang in De Steeg voor asielzoekers per 15 juni 2022

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Nederland heeft op dit moment een grote opgave met betrekking tot de komst en het verblijf van asielzoekers. Verschillende gemeenten zetten zich in om vluchtelingen uit Oekraïne een veilige plek te bieden, zo ook gemeente Rheden.

Van 15 juni tot 29 juni 2022 biedt de gemeente in het voormalige klooster in De Steeg crisisnoodopvang aan maximaal 150 asielzoekers. Vanaf 29 juni wordt de locatie klaargemaakt om voor 1 a 2 jaar oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

De opgave van het Rijk

Recent is door het Rijk aan de verschillende veiligheidsregio’s gevraagd het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) te helpen met crisisnoodopvang van asielzoekers. Concreet gaat het om een periode van 12 weken, met ingang van 1 juni 2022, waarin telkens vier verschillende regio’s opvang bieden voor een periode van 14 dagen.

Opvang in de gemeente Rheden

De gemeente Rheden maakt onderdeel uit van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden en voorziet in de vraag van het Rijk door een voormalig klooster in De Steeg beschikbaar te stellen voor opvang. Hierbij is sprake van een gefaseerde aanpak. De crisisnoodopvang is van tijdelijke aard en dat biedt ruimte om de locatie in de toekomst ook op andere wijze in te kunnen zetten:

  • Fase 1: Van 15 tot 29 juni biedt Rheden crisisnoodopvang aan maximaal 150 asielzoekers.
  • Fase 2: Na 29 juni wordt de locatie klaargemaakt voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne die hun intrek zullen innemen voor een periode van 1-2 jaar.
  • Fase 3: Na verloop van deze periode vindt er herontwikkeling voor woningbouw plaats.
  • Fase 1 start volgende week, omwonenden van het klooster zijn op voorhand geïnformeerd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen