Expositie van beeldend kunstenaar Aad van den Bosch uit Ellecom in Dorpskerk Rheden

Foto: Aad van den Bosch

RHEDEN – Gedurende de zomermaanden zal in de Dorpskerk Rheden een bijzondere expositie te zien zijn van beeldend kunstenaar Aad van den Bosch uit Ellecom.

Na een succesvolle carrière als schilder, hij exposeerde o.a. in het Louvre in Parijs, heeft Aad een bijzondere methodiek gecreëerd om de surrealistische stijl vorm te geven met glassculptures. Deze creaties worden geplaatst in een landschap of een vervreemde soms geschilderde achtergrond. Deze symbiose levert kunstzinnige beelden op die uniek zijn in hun soort. Surrealisme is als een droomwereld, waarin alles mogelijk is. Het tracht gedachten uit het onderbewuste in beelden zichtbaar maken.

Aad zoekt als professioneel beeldend kunstenaar zijn inspiratie buiten de dagelijkse realiteit en binnen droom- en fantasiebeelden. Zijn werken laten zich kennen door een weergave van realistisch lijkende taferelen, die een onwerkelijke of magisch aandoende sfeer uitstralen. De combinatie van wel en niet herkenbare elementen maken het tot eigenzinnige beelden, die hun weergave van de werkelijkheid een boeiend karakter meegeven.

Glass Art is een creatief proces van het moduleren van stukken (vaak gebroken) glas tot een object, waarna het geheel wordt gevormd en samengevoegd met beelden van de kunstenaar tot een collage. Hierdoor ontstaat een unieke symbiose van abstracte en realistische beelden die worden afgedrukt op glas of aluminium. Digital Glass Art wordt ook wel genoemd als het schilderen met de camera waarbij de beelden sterke emoties oproepen.

Met een Surrealistisch Glass Art object aan de muur, kunt u dagelijks even wegdromen en vertoeven in een andere wereld.

De opening is op zaterdag 9 juli om 13.30 uur. De tentoonstelling is gedurende de zomermaanden iedere zaterdag geopend van 11.00 – 15.30 uur.

Zie ook de Facebookpagina van Aad van den Bosch.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen