Uniek in Rheden, sportdag voor mensen met een beperking

Foto: Uniek Sporten

VELP – Op zaterdag 3 september organiseren Sport in Rheden en Uniek Sporten regio Arnhem een sportdag speciaal voor mensen met een beperking. De organisatie nodigt alle inwoners en zorginstellingen uit de gemeente Rheden en omgeving uit om te komen.

Samen in beweging

In de middag wordt sporthal de Dumpel in Velp het terrein voor inwoners met een beperking. De afgelopen twee jaar hebben veel van deze inwoners binnen gezeten. Bewoners van woongroepen hebben weinig tot geen activiteiten buiten de deur gedaan. Leerlingen van het speciaal onderwijs hadden thuis les, en leden van een G-team konden minder sporten dan dat ze gewend zijn. Gelukkig mag inmiddels weer van alles en daarom is het tijd voor een gezellige én sportieve middag. Even uit de standaard woonomgeving, kennis maken met andere sport,- en spelmogelijkheden, en ook kennis maken met andere dorpsgenoten. Even een middag uit!

Programma

Van 14:00 – 15:00 zal het vaste programma plaatsvinden. In dit uur vinden drie verschillende workshops plaats. De deelnemers zullen kennismaken met judo door Marvin de La Croese, Boccia door de ISVA en er zal een circus workshop worden gegeven door circus Kiko. De zaal is open van 13:00 – 16:30. Deelnemers kunnen voor en/of na het vaste programma blijven om andere activiteiten te doen die georganiseerd worden. Denk hierbij aan sjoelen, airhockey en schilderen.

Aanmelden

Bij aanmelding doet u mee aan het vaste programma van 14:00 – 15:00. Deelname aan het vrije programma tussen 13:00 – 16:30 is naar keuze, en naar behoefte van de deelnemer(s). Sommige deelnemers kunnen misschien makkelijk 2 uur volhouden, andere deelnemers kunnen na 1 uur vast programma al overprikkeld en/of moe zijn. Aanmelden kan tot 31 juli, direct via het online inschrijfformulier op www.sportinrheden.nl of via [email protected]. Hierbij graag benoemen met hoeveel deelnemers en begeleiders u komt, en met welke beperking wij rekening moeten houden.

Locatie

Zaterdag 3 september, in Sporthal de Dumpel in Velp (Gruttostraat 3). Wilt u hulp bij het regelen van vervoer van én naar de locatie, dan hoort de organisatie dit graag. Deelname is gratis, dankzij Sportakkoord Rheden-Rozendaal.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen