March & Showband Rheden haalt goud op Wereld Muziek Concours te Kerkrade

Foto: March & Showband Rheden

RHEDEN/KERKRADE – Zaterdag 30 juli heeft March & Showband Rheden voor de 4e keer op rij deelgenomen aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Op het heilige gras van het Parkstad Limburg Stadion traden de Rhedense muzikanten aan op de marswedstrijd.

Het gevarieerde muzikale programma dat in gloednieuw uniform werd gebracht werd door de jury gewaardeerd met 87,25 punten, goed voor een gouden medaille.

De muzikanten uit Rheden reisde zaterdagmorgen vroeg in de ochtend af naar Kerkrade om onder toeziend oog van publiek en beoordeling van een vijfkoppige internationale jury aan te treden in de world division. “Na een intensieve periode zijn alle puzzelstukjes ineen gevallen op moment suprême”, vertelt Pascal Melse trots. Het Wereld Muziek Concours, dat eenmaal in de vier jaar plaatsvindt en daarmee ook wel de Olympische Spelen voor muziekkorpsen genoemd, is het hoogst haalbare podium voor amateur-muzikanten. “Na drie keer zilver behaald te hebben in achtereenvolgens 2009, 2013 en 2017, was een gouden medaille toch wel een vurige wens. Deze dan met zo’n score binnen te halen hadden we van tevoren niet kunnen bedenken. Dat dit dan zo uitpakt is werkelijk grandioos”, aldus de zegsman van de vereniging.

(Tekst gaat verder onder het filmpje)

Lange tijd hield corona ook de muzieksector in z’n greep. Hierdoor kon niet of nauwelijks worden gerepeteerd. De aanloop naar deelname aan het WMC was dan ook lang niet als beoogd. Een aantal andere muziekkorpsen konden om die reden niet aantreden of besloten maar op één wedstrijdonderdeel aan te treden. Achter de schermen is door het instructieteam veel werk en afstemming verricht om het muziekkorps tot een zo optimaal mogelijke voorbereiding te komen. Pascal Melse is als tamboer-maître onderdeel van het instructieteam dat verder bestaat uit Marc Gouswaart (instructeur slagwerk), Rinus Verschoor (showinstructeur), Sander Bergman (instructeur mars/exercitie) en Jos Jansen (dirigent en algeheel muzikaal eindverantwoordelijke). “Het is dik verdiend voor alle inzet en inspanningen dat door leden en instructie is gepleegd”, aldus de tamboer-maître van het Rhedense muziekkorps.

De vakantie is nu aangebroken voor de muzikanten. Veel tijd om bij te komen van deze prestatie is er niet, want de eerste optredens staan al gepland. March & Showband Rheden zal nog optreden in Leersum, Vollenhove, Bemmel, Ten Boer, Oosterbeek en Iserlohn (D). Via de social-media is het korps te volgen via @MSRheden en meer informatie is te vinden op www.wijzijnmsr.nl.

MSR Kerkrade - March & Showband Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen